HNL: Dinamo - Rijeka, Hajduk - Osijek, Kamen Ingrad - Cibalia...


18.30h, HTV2

 

 

Dinamu i Rijeci ovo će biti treći zajednički susret u posljednjih 10 dana. Dvije pobjede Dinama u Kupu uzrujale su ne samo Rijeku, već cjelokupni nogometni svijet i navijače. Suci su optuživani da su pomogli Dinamu, pogotovo nakon što 10 minuta prije kraja uzvratnog susreta Vitković nije sudio jedanaesterac za Rijeku pri rezultatu 1:0. Da je Rijeka zabila iz jedanaesterca vjerojatno b se plasirala u finale umjesto Dinama.

No, Kup sada treba zaboraviti i vratiti se u Prvenstvo gdje Dinamo čeka kiks Hajduka, a Rijeka čuva treće mjesto i ulazak u Kup UEFA.

Nikola Jurčević ljut je što je igra Dinama omalovažavana u svim medijima, pa se pita kakvom su igrom uspjeli 11 puta pobijediti u 13 domaćih utakmica. Dinamo će biti bez Agića, Bošnjaka, Mujčina i Tomića koji su ozlijeđeni.

Ivan Katalinć nada se kako je nakon Kupa došlo vrijeme da se igra nogomet, pa se nada da će tako danas i biti. Riječani neće moći računati na Samardžića zbog kartona, te na ozlijeđenog Karabatića.
  
Vjerojatni sastav Dinama: Turina, Sedloski, Mijatović, Drpić, Jurić, Bartolović, Poldrugač, Mitu, Kranjčar, Da Silva, Strupar

Vjerojatni sastav Rijeke: Kalinić, Milas, Knežević, Mujdža, Šarić, Bulat, Linić, Čaval, Sharbini, Vidović


16.30h

 

 

 

Obje momčadi ne mogu računati na nekolicinu važnih igrača, pitanje je samo koja će uspjeti bolje posložiti svoje redove bez standardnih prvotimaca. Igor Štomac neće sjediti na klupi Hajduka jer je zbog udaranja suca u prošlom kolu suspendiran na mjesec dana.

Dok Hajduk ne može računati na Blatnjaka, Andrića, Vejića, Balajića i Thomsona zbog ozljede te Bulea zbog crvenog kartona, Osijek osim ozljeda (Špehar, Vukoja, Jukić, Božinovski) i kartona (Babić), ima i drugih problema.

Mladi reprezentativac Danijel Pranjić odbio je potpisati novi ugovor s Osijekom čije ga je vodstvo odlučilo suspendirati, a Dutra je Upravi poručio neka više na računa na njega. Neigranje Pranjića bi će veliki problem i za Novoselca koji priprema mladu repreezentaciju za Europsko prvenstvo. Zaista je šteta što klubovi i na taj način ucjenjuju svoje igrače.

Vjerojatni sastav Hajduka: Balić, Vuković, Neretljak, Miladin, Pralija, Carević, Đolonga, Čačić, Krpan, Rački

Vjerojatni sastav Osijeka: Skender, Pajić, Milardović, Mikulić, Grnja, Brkić, Prijić, Vratović, Balatinac, Ljubojević, Knežević

16.30h

 

 

 

Zadar igra loše u posljednjih nekoliko kola, no njegovi igrači najavljuju prekid lošeg niza. S druge strane Varteks je došao do finala Kupa, a nakon Zadra slijede utakmice HNL-a s Hajdukom i Dinamom, protivnicima koje Ćiro želi pobijediti više od Zadra. Pa tko će uz sve to razmišljati o Zadru.

Vjerojatni sastav Zadra: Kale, Zurak, Milin, Jurić, Buljat, Amugi, Prpić, Surać, Krivić, Gudelj, Čustić

Vjerojatni sastav Varteksa: Vasilj, Kristić, Granić, Polovanec, Jančevski, Halilović, Sklepić, Benko, Mujanović, Karić, Pavličić

Liga za ostanak


16.30h

 

 


Predsjednik Marsonije tvrdi kako će Vinkovčani pobijediti Veličane, jer je Vlado Zec dužan novce jednoj vinkovačkoj tvrtki, prenose Sportske njegovu izjavu. Iz Velike najavljuju pobjedu koja bi im teoretski osigurala ostanak u društvu najboljih iduće sezone.

Gračan već nekoliko utakmica isprobava mlade igrače koji bi mogli u sljeećoj sezoni biti nositelji igre u Kamenu, a tako će biti i danas. Vinkovčani također najavljuju pobjedu i vjeruju kako će do nje uspjeti doći, i  tako prekinuti niz lošh rezultata.

Vjerojatni sastav Kamen Ingrada: Galinović, Poleti, Kurilić, Vuica, Kovač, Kralj, Balašković, Rendulić, Bajsić, Šaranović, Lišnić

Vjerojatni sastav Cibalije: Vranjić, Pernar, Leutar, Jozinović, križanović, Lučić, Pavličić, Šuto, Lajtman, Peraica, Ratković


16.30h

 

 

 

Marsonijin trener Lokica nezadovoljan je igrom nekih standardnih igrača, koji će vjerojatno završiti na klupi, a u sastavu Marsonije od prve će minute nastupiti dvojica juniora Ergotić i Marković. Zagrepčani bi bili zadovoljni i s bodom, iako su se posebno pripremali za tu utakmicu u kojoj im je cilj sva tri boda.

Vjerojatni sastav Marsonije: Vidaković, Rogić, Ergotić, Šimić, Marković, Petrović, Vranić, Marković, Pranjković, Brnjić, Vuka

Vjerojatni sastav Zagreba: Stojkić, Smoje, Ješe, Hucika, Žiliž, AMrić, Pilipović, Kovačević, Prosinečki, Petrović, Đalović

16.30h

 


 


Zaprešićani znaju kako će im biti teško razbiti obranu Slaven Belupa s četiri igrača, no vjeruju kako će u tome uspjeti i ubilježiti pobjedu. Za Slaven Belupo nastupit će trojica mladih igrača, jer se Koprivničani pripremaju za iduću sezonu u HNL-u.

Vjerojatni sastav Intera: Horvat, Brnas, Brlek, Vidak, Ceraj, Skulić, Pecelj, Lalić, Poljak, Katulić, Piškor

Vjerojatni sastav Slaven Belupa: Solomun, S. Bošnjak, P. Bošnjak, Brgles, Vukojević, Posavec, Radić, Šomoci, Guć, Vručina, Jurčić

Pročitajte više