HNL u problemu s travnjacima: "Situacija je izvanredna"

Foto: Pixsell

PRVA HNL počinje u petak, no premijerno otvorenje bit će u znaku neočekivanih problema. 

Uz pomoć sredstava Europske nogometne organizacije (UEFA), Hrvatski nogometni savez ljetos je pokrenuo obnovu travnjaka pojedinih prvoligaša.

Radovi su dovršeni tek na Maksimiru. Uskoro bi trebali biti zgotovljeni i na Aldo Drosini. Međutim, još uvijek traju u Koprivnici i Zaprešiću. S obnovom kasne i radovi u Kranjčevićevoj ulici, u kojoj će tijekom predstojeće sezone Rudeš i Lokomotiva biti u ulozi domaćina.

"Plan je bio da će sve biti gotovo do prvoga kola, no građevinski radovi su se otegnuli. Osim toga, radove je usporila administracija. Situacija je izvanredna i moramo se ponašati u skladu sa situacijom. Svi klubovi su suglasni da se iziđe ususret klubovima koji dobivaju novi teren i da se maksimalno ide na zamjene domaćinstava, odnosno da se pod svaku cijenu izbjegne igranje na neutralnim terenima. Budemo li prisiljeni, radije ćemo glasovati za odgode negoli da klubove kažnjavamo igranjem na neutralnim igralištima", poručio je povjerenik Prve HNL Josip Brezni i potvrdio da će radovi u Kranjčevićevoj potrajati do sredine rujna.

"Lokomotiva će domaće utakmice igrati u Maksimiru, što je i unaprijed zatražila. Zbog zamjene domaćinstva, izvanredno smo dozvolili Gorici da igra na domaćem terenu bez rasvjete koja je u fazi postavljanja. Osim što nema reflektore, njezin stadion udovoljava svim ostalim uvjetima", rekao je Josip Brezni za Novi list i otkrio kada bi na snagu trebale stupiti eventualne odgode.

"Ne budu li radovi u Koprivnici i Zaprešiću završeni do četvrtog kola, onda ćemo ići na odgodu. Slaven Belupo i Inter Zaprešić ne nastupaju u Europi pa imaju dovoljno termina. Što se Rijeke tiče, nadam se da će reagirati u sportskom duhu, kao i u slučaju zamjene domaćinstva s Interom."

Pročitajte više