HNL

HNS kaznio Hajduk i bivšeg igrača Hajduka i Dinama

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

HAJDUK je golovima sjajnog Marka Livaje izvukao tešku pobjedu u Varaždinu, ali Bijeli su nekoliko dana nakon završetka meča primili neugodnu vijest od disciplinskog suca SuperSport HNL-a, Alena Klakočera, koji ih je još jednom kaznio zbog ponašanja navijača. 

Kažnjen je i Varaždin kao domaćin utakmice, a suspendiran je i bivši igrač Dinama, Hajduka i Splita, Mirko Hrgović. On je danas na funkciji pomoćnog trenera u Šibeniku, a kažnjen je zbog vrijeđanja glavnog suca utakmice na susretu protiv Lokomotive. U nastavku teksta donosimo službeno priopćenje sa službene stranice HNS-a.

"HNK Hajduk kažnjen je s 8000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Varaždin - Hajduk. Ponašanje navijačke skupine Torcida: u 71. minuti zapaljeno 15 baklji. Nije bilo prekida igre.

NK Varaždin kažnjen je s 5000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Varaždin - Hajduk.

Mirko Hrgović (Šibenik, pomoćni trener) kažnjen je s 5000 kuna i dvjema utakmicama zabrane obnašanja dužnosti uslijed isključenja zbog vrijeđanja glavnog suca (čl. 53.b DP HNS-a) tijekom utakmice Šibenik - Lokomotiva."

Hajdukova pobjeda na mišiće

Hajduk je u trećem kolu SuperSport HNL-a na gostovanju svladao Varaždin 2:0. Iako je Varaždin kroz gotovo cijeli susret imao više od igre, Marko Livaja postigao je dva majstorska pogotka u prvom poluvremenu i donio tri boda ekipi Valdasa Dambrauskasa.

Varaždin je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme, iako se nakon njega našao u zaostatku 2:0. Domaća je momčad u prvih 45 minuta uputila 14 udaraca, od čega pet u okvir gola, ali s nekoliko dobrih obrana iskazao se mladi vratar Hajduka Karlo Sentić (21), koji je zamijenio prehlađenog Lovru Kalinića.

Usporedbe radi, Hajduk je imao četiri udarca te samo dva pokušaja unutar okvira gola, ali Varaždin je imao nesreću da su oba ta pokušaja bile majstorije Marka Livaje, najboljeg strijelca HNL-a iz prošle sezone.

Prvo je u 29. minuti primio povratnu loptu Lovrencsicsa i zatim iz okreta lukavim udarcem prevario cijelu obranu, kao i Olivera Zeleniku, koji je ostao na krivoj nozi. Drugi gol zabio je u drugoj minuti sudačke nadoknade, kada je nakon dodavanja Krovinovića izbio pred vratara i laganim dodirom prebacio loptu preko njega.

Pročitajte više