KRIMINAL U SPORTU

HNS od moćnog HDZ-ovca kupio prostor Županijskom savezu

Foto: Robert Mihaljević/HDZ

SABORSKI zastupnik i najmoćniji čovjek koprivničkog HDZ-a Damir Felak prodao je Hrvatskom nogometnom savezu poslovni prostor od 96 kvadrata za oko 700.000 kuna, piše Danica.hr i donosi detalje dogovora. 

Riječ je o nekretnini u Vargovićevoj ulici u Koprivnici u kojoj je diskoteka Hollywood, ali i sjedište HDZ-a. Kako Danica neslužbeno doznaje, lokal je formalno kupio Županijski nogometni savez, na čijem je čelu Felakov dobar prijatelj i stranački kolega Robert Markulin, inače potpredsjednik HNS-a.

“Točno je, prodao sam putem agencije za promet nekretninama taj prostor Županijskom nogometnom savezu za otprilike 700.000 kuna. Oni su raspisali natječaj i poslao sam ponudu, a čujem da je moja bila najpovoljnija”, potvrdio je u subotu Damir Felak.

HDZ-ovac ne vidi problem

Felaka su pitali kako komentira takvu vrstu poslovanja i smatra li to nemoralnim, a on je bio kratak. 

“Markulina poznajem već 40 godina. Koprivnica je mali grad, svi se poznaju i po tome ispada da ne bih smio s nikim ništa raditi. Nismo se ništa dogovarali, raspisan je natječaj i ja sam im ponudio prostor po određenoj cijeni. Ispalo je da sam najpovoljniji. I to je sve”, rekao je HDZ-ov zastupnik.

Njegov prostor u prizemlju, do ulaza u disko, više je puta bio u najmu, ali trenutačno je prazan. Felak je 27. prosinca već izmijenio svoju imovinsku karticu u kojoj više nema poslovnog prostora od 96,20 kvadrata, ali ušteđevina je zato podebljana za 700.000 kuna.

Početkom prosinca imao je 600.000 kuna kunske ušteđevine, danas ima 1,3 milijuna kuna. Osim toga, uštedio je i 45.000 eura te 3000 dolara. Ukupno, dakle, njegova štednja u gotovini iznosi oko 1,65 milijuna kuna.

Zanimljivo je kako je Felak imovinsku karticu mijenjao i 8. prosinca lani, i to zbog kupnje automobila. Riječ je novoj Mazdi cx 5 koju je platio 210.000 kuna.

Posao potvrdio član Skupštine HNS-a

Kupnju Felakova poslovnog prostora potvrdio je i potpredsjednik ŽNS-a te član Skupštine HNS-a Josip Mađarić, inače poznati odvjetnik iz odvjetničkog ureda Mađarić & Lui.

On je bio na čelu povjerenstva koje je odradilo posao kupnje prostora za Županijski nogometni savez. HNS je lani za tu namjenu ŽNS-u transferirao oko milijun kuna, piše Danica. HNS je zapravo krilo HDZ-a u čijem Izvršnom odboru, najmoćnijem nogometnom tijelu, sjede većinom HDZ-ovi predstavnici.

Mađarić tvrdi kako već mjesecima pokušavaju pronaći poslovni prostor za Županijski nogometni savez jer je sadašnji na Gradskom stadionu premalen i po svemu neprimjeren. Imali su nekoliko opcija, ali sve su se izjalovile pa su na koncu odlučili raspisati natječaj.

“Kupili smo i još jedan lokal od 30 kvadrata do Felakovog. Iznos koji nam je odobrio HNS trebali smo iskoristiti do kraja prošle godine i bit će dostatan i da uredimo prostore”, rekao je Mađarić.

Višestruko skuplja cijena kvadrata

U imovinskoj kartici od 8. prosinca Damir Felak svoj je sada već bivši lokal u Vargovićevoj osobno procijenio na 500.000 kuna, odnosno oko 700 eura po četvornom metru. Par tjedana kasnije prodao ga je HNS-u za 700.000 kuna, odnosno oko 980 eura za kvadrat.

Nasuprot Felakovog poslovnog prostora, u prizemlju istog kompleksa, ovih se dana prodaje još jedan lokal, onaj Moda Marine od 297 kvadrata. Prostor je, doduše, dvoetažni, ali zato je cijena osjetno niža od Felakove.

Vlasnica za njega traži oko 100.000 eura, odnosno manje od 340 eura za kvadrat. Županijski nogometni savez svoj je kvadrat platio gotovo triput više.

Pročitajte više