HNS: Ograda je bila na propisanoj udaljenosti

HRVATSKI nogometni savez kaže da je propis o udaljenosti ograde od terena bio zadovoljen jer je udaljenost veća od dva metra, no na temelju ovog tragičnog događaja odlučili su preispitati te propise.

Zorislav Srebrić tajnik Hrvatskog nogometnog saveza komentirao je za Index tragičnu smrt mladoga zadarskog nogometaša Hrvoja Ćustića.

"Svi smo u šoku, dijelimo žalost i tugu kao da se neposredno nekom od naših dogodila ova tragedija. Bili smo u stalnom kontaktu s Hrvojevom obitelji i s nogometnim klubom Zadar. Delegacija Saveza će biti na pogrebu u Zadru", kaže Srebrić.

HNS je najavio korake u smjeru promjene sigurnosnih standarda kod nas.

"Ovaj događaj će izazvati da se preispitaju propisi. To su inače zajednički standardi kako europski, tako i hrvatski. Mi najavljujemo preispitivanje ove odredbe, kada je u pitanju udaljenost uzdužnih i poprečnih linija od tribina. To se mora na bolji način regulirati," objašnjava Srebrić.

Neovisno o tome što propisi nalažu da je dovoljna udaljenost od dva metra između linije igrališta i tribina, pomalo zvuči nevjerojatno da je zadovoljavajući sigurnosni standard da se betonski zid nalazi na udaljenosti od samo tri i nešto metara od aut linije kao u slučaju Stanova. S tim se slaže i tajnik Srebrić, no sada je kasno za plakanje.

"U ovom slučaju mogli bi reći da je bilo preblizu. To je nesretan slučaj i zasada ne bih više to komentirao", kaže tajnik Hrvatskog nogometnog saveza.

M.Š.
Foto: Index

Pročitajte više