HNS: USKOK nije bio u našim prostorijama niti je provodio istražne radnje

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ objavio je priopćenje u kojem tvrde da istražitelji USKOK-a nisu bili u Rusanovoj. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez želi izvijestiti da u petak 16. prosinca 2012. godine u prostorijama HNS-a, Rusanova 13 nije bilo djelatnika MUP-a RH, niti su provođene bilo kakve druge istražne radnje.

Najodlučnije odbacujemo sve neistinite navode u dijelu medija, a koji tvrde da je policija posljednjih dana posjetila Kuću nogometa te iznijela dokumentaciju kako bi provjeravala poslovanje Saveza.

To je laž izrečena s ciljem diskreditiranja Hrvatskog nogometnog saveza u očima sportske i ukupne javnosti.

Hrvatski nogometni savez kao krovna nogometna organizacija pozdravlja sve akcije organa reda RH, te po tko zna koji put podvlači kako je apsolutno zainteresiran za iskorjenjivanje svih kriminalnih i nezakonitih radnji u nogometu, sportu i društvu uopće, te je tim slijedom stalno na raspolaganju svim institucijama RH za bilo kakvu vrstu suradnje.

Hrvatski nogometni savez će u interesu građana RH informirati hrvatsku javnost o svim predmetima i svakoj suradnji s organima reda RH osim ukoliko je riječ o predmetima USKOK-a ili predmetima koji se u interesu istrage odvijaju tajno i za koje HNS kao pravni subjekt nema ovlasti samovoljno davati informacije, a sa zajedničkim ciljem uspješnog završetka istrage.

Hrvatski nogometni savez poziva na najviši stupanj odgovornosti sve medije koji na naše veliko žaljenje, svjesno ili nesvjesno iznose neistine s ciljem diskreditiranja Kuće hrvatskog nogometa i svih zaposlenika koji časno obavljaju svoj posao.

Hrvatski nogometni savez će konačno poduzeti sve radnje u okviru zakona RH kako bi se zaštitio od dijela medija koji neosnovano i putem laži i neistina blate Kuću nogometa, te nadoknadio nastalu štetu.

Kada je u pitanju vijest koju su mediji prenosili nakon što je objavljena u Sportskim novostima, prisiljeni smo novinara Sportskih novosti koji je objavio vijest o policiji u HNS-u prijaviti Hrvatskom vijeću za medije jer objavljena vijest ne samo da je ispod svakog novinarskog etičkog minimuma, već je krajnje tendenciozna i namjerno štetna.

Zahvaljujemo se svim drugim medijima čiji su novinari krajnje korektno i profesionalno provjerili vijest i tražili suradnju u cilju objektivnog informiranja javnosti
", stoji u priopćenju.

Pročitajte više