LIGE PETICE

Hoće li El Loco i omiljena engleska senzacija zakazati kad je najbitnije?

Foto: Getty Images

Leeds United imao je prije ovog kola Championshipa tri boda više od trećeplasiranog Sheffield Uniteda i četiri utakmice do kraja u kojima je bilo potrebno sačuvati tu prednost kako bi zadržali drugo mjesto i ostvarili direktan plasman u Premiership. Pali su odmah na prvoj prepreci.

Wigan je upisao 2:1 pobjedu na gostovanju na Elland Roadu i tako gurnuo Leeds na treće mjesto koje vodi samo u doigravanje za najelitniji rang engleskog nogometa.

To nije dovoljno dobro za momčad koju vodi Marcelo Bielsa, poznatiji kao El Loco. Dobar dio sezone proveli su na pozicijama koje vode direktno u Premiership i svjesni su da u sljedeća tri kola moraju osvojiti sve bodove ako žele sljedeće sezone igrati s najboljima. 

Sezona je izgledala obećavajuće

Sjajna sezona pod kontroverznim trenerom sada je dovedena pod znak upitnika. Bielsa je dugo čekao na priliku u engleskom nogometu. Još 1996. godine gledao je utakmice Europskog prvenstva i razgovarao s dva premierligaša.

Nakon ne baš uspješnih epizoda u bližoj prošlosti - u Laziju je napustio klub nakon samo dva dana, a iz Marseillea je otišao nakon druge utakmice u sezoni - mnogi su se ponadali da bi ovo mogla biti sezona u kojoj će njegova momčad napokon ostvariti veliki rezultat.

Nakon ovog poraza Leeds više nije u situaciji da ima sve u svojim rukama, sudbina im sada ovisi i o tome kako će u kolima koja dolaze igrati Sheffield United koji se nalazi iznad njih zbog bolje gol-razlike, a tu je Bielsina momčad u podređenom položaju zbog rasporeda za sljedeća tri kola. 

Raspored im svakako ne ide na ruku

Sheffield do kraja sezone ima tri utakmice u gostima, redom protiv Hull Cityja, Preston North Enda i Stoke Cityja, što bi značilo da će rezultate koji bi im značili plasman u Premiership tražiti bez značajne podrške svojih gledatelja. S druge strane, Leeds ima dosta teži zadatak.

Prvo idu na noge Brentfordu, momčadi koja je 40 od 55 ove sezone osvojenih bodova osvojila upravo na domaćem terenu, a onda ih čeka i domaći derbi s petoplasiranom Aston Villom. Sezonu će zaključiti gostovanjem kod predzadnjeg Ipswicha. 

Leeds je u Premiershipu zadnji put igrao 2004. godine, a sada su, nakon 15 godina, došli jako blizu povratku. Ako žele direktan plasman, Bielsa i društvo morat će napraviti pravi podvig i, naravno, nadati se sretnom raspletu kada su u pitanju utakmice izravnog konkurenta Sheffielda. Puno je toga potrebno za uspjeh, a samo su tri kola do kraja. 

 

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više