Hoće li Planinić biti najveće ovogodišnje pojačanje Netsa?

NEW JERSEY NETSI vjeruju kako su u Planiniću dobili nasljednika Kidda. Trener Netsa izjavio je kako Zoran mora još puno raditi kako bi dostigao Kidda, no "osjeća kako je Planinić na dobrom putu da već u prvoj sezoni pokaže da je dostojan zamijeniti jednog od najboljih braniča u NBA ligi".

Da je Planinić još premlad vidi se po njegovoj igri i učinkovitosti. Nije konstantan, u jednoj utakmici briljira, drugu ne odigra baš dobro, no za njega ima još vremena pogotovo ako zadobije povjerenje trenera i suigrača koji ga zasad hvale.

Netsi su izabrali Planinića kao 22. izbor na draftu, ne samo zbog visine, već zbog potencijala, što je 21-godišnjak i pokazao.

Hrvatski košarkaš iznenadio je Amerikance i po brzom učenju i jezika i njihovog načina igranja košarke. Engleski priča tečno, uči košarkaške termine, a problem ima samo kada za vrijeme timeouta svi pričaju brzo.

Planinić je sam jednom izjavio kako bi želio postati novi Jason Kidd. Prati svaki njegov pokret dok je na terenu, a kada uđe u igru pokušava i sam odigrati što bolje, što sličnije Kiddu.

Izjavio je kako, dok je Kidd u igri, ne gleda ništa drugo, ni rezultat, već samo Kiddove akcije i pokrete. S obzirom da nisu puno od njega očekivali, u pripremnim utakmicama Planinić je oduševio poznavatelje NBA košarke, a nadamo se da će tako i ostati, iako će u pravim utakmicama dobivati puno manju minutažu jer igra na mjestu Jasona Kidda.

Zanimljivo je da se na naslovnici službenih stranici Netsa nalazi Planinićeva fotografija s tekstom "Planinić i Netsi danas protiv Knicksa".

A za ljubitelje i poznavatelja košarke tamo stoji i pitanje "Tko će biti najveće iznenađenje ove sezone?". Ponuđeni odgovori su Zoran Planinić, Alonzo Mourning, i Rodney Rogers.

Prema trenutnim rezultatima s 58 posto glasova (od preko 7000 posjetitelja) vodi Mourning. Zoran Planinić je drugi s 32 posto glasova.

Pročitajte više