Hoćemo li gledati boks na OI u Tokiju? Kličko ima plan kako spasiti stvar

Foto: Hina

NA SVAKIM Olimpijskim igrama od 1920. godine gledali smo boks, ali postoji mogućnost da ga nećemo gledati u Tokiju 2020.

Međunarodni olimpijski odbor (IOC) zaprijetio je Međunarodnom boksačkom udruženju (AIBA) da će izbaciti boks s Olimpijskih igara ako u organizaciji ne popravi financijsko poslovanje i ne riješi probleme s dopingom svojih boksača. 

Vladimir Kličko, jedan od najvećih boksača svih vremena, zbog toga želi da Svjetska boksačka asocijacija (WBA) preuzme organizaciju olimpijskog boksačkog turnira.

"Prvi put u povijesti boksa događa se najgore. Moramo štititi snove boksača koji se žele natjecati na idućim Olimpijskim igrama. Zbog toga apeliram na nacionalne federacije da svoje povjerenje daju pionirima boksa, Svjetskoj boksačkoj asocijaciji. Isto poručujem Međunarodnom olimpijskom odboru", rekao je Kličko, a prenosi BBC.

Kličko se prije legendarne profesionalne karijere također natjecao na Olimpijskim igrama. 1996. osvojio je zlato u Atlanti. Kasnije je na aukciji prodao medalju za milijun dolara, a taj iznos dao je u dobrotvorne svrhe. Danas medalja stoji u muzeju kao "motivacija mladima da postanu prvaci u sportu, i važnije, u životu".

Pročitajte više