Hoćete Ronaldinha? Platite 125 mil. eura!

PREDSJEDNIK Barcelone Joan Laporta oglasio se prvi puta nakon što je u javnost procurila vijest da Chelsea stiže po Ronaldinha.

Laporta je naglasio da neće popustiti ispred bilo koje ponude, osim one od 125 milijuna eura, koja ga čini nemoćnim. Ukoliko vlasnik Chelseaja Roman Abramovič doista na stol "iskrca" taj iznos, to bi aktiviralo klauzulu u Ronaldinhovom ugovoru, nakon koje bi bilo samo do igrača ostaje li ili odlazi s Nou Campa.

"Ovoga smo ljeta najviše ponuda dobili za Eto'a, ali svima smo odgovorili isto - ne prodajemo. To vrijedi i za Ronaldinha, stoga, ako ga netko želi, neka isplati svotu koja će aktivirati klauzulu. Neprijateljski sam raspoložen ako se netko dira u naše najveće zvijezde", istaknuo je Laporta, jasno time davši do znanja Abramoviču koja mu mogućnost jedino preostaje.

Laporta je ovoga ljeta već odolio silnom pritisku Milana, koji je također želio Brazilca u svojim redovima. Unatoč inzistiranju predsjednika "rossonera" Silvija Berlusconija, predsjednik Barcelone odbio je ponudu, napomenuvši kolegi da bi bio protjeran iz Španjolske kada bi prodao Ronaldinha.

"Nikada ne možete predvidjeti što se u svijetu nogometa sutra može dogoditi" rekao je sinoć Laporta. Je li to ipak znak da se na relaciji Barca - Chelsea ipak odvijaju razgovori?Nije na odmet spomenuti i to da je u Londonu proteklog vikenda boravio Roberto, Ronaldinhov brat i agent.

Još jedan faktor ju u igri, onaj vezan uz Ronaldinhovo dobivanje španjolskog državljanstva. Ukoliko Ronaldinho dobije španjolsko državljanstvo, a na tome se ozbiljno radi, postaje među ostalim građanin EU i to će mu prema mnogim procjenama još povećati cijenu, jer tada  se na njega ne odnose propisi koji važe za igrače izvana Europske Unije (svaka momčad može imati trojicu u sastavu).

Dakle, ključ leži u Abramovičevom džepu. Ako plati 125 milijuna možda će nestati depresija u kojoj se kažu, trenutačno Ronaldinho nalazi.

Totalsport/M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više