Hoffenheim: Kramarić nema rupturu mišića. Pregled je pokazao o čemu se radi

Foto: EPA

ANDREJ KRAMARIĆ (32) zbog ozljede je propustio listopadske utakmice hrvatske reprezentacije, koja je u kvalifikacijama izgubila od Turske (0:1) i Walesa (2:1) i tako ugrozila direktan plasman na Europsko prvenstvo. Pisali smo da je Kramariću utvrđena ruptura mišića od devet centimetara, što znači da bi njegov oporavak trebao trajati pet do šest tjedana. Konkretno, vrlo su male šanse da ofenzivac nastupi u ključnim utakmicama za Euro protiv Latvije i Armenije 18. i 21. studenog.

Kramarić se u srijedu vratio u Hoffenheim, gdje je odmah otišao na pregled, objavio je Kicker. Trener Hoffenheima Pellegrino Matarazzo danas je dao izjavu potvrdivši da Kramarić još nije spreman za nastup. "Andrej se bolje osjeća, ponovno može hodati. Dobio je snažan udarac u stražnju stranu bedra", rekao je Matarazzo podsjetivši da je Kramarića udario Marius Wolf tijekom utakmice s Borussijom Dortmund prije tri tjedna. Kramarić je morao izaći iz igre i od tada nije nastupio. 

U Hrvatskoj se pisalo o rupturi mišića, no Hoffenheim tvrdi da nije riječ o toj ozljedi. "Držimo se svoje dijagnoze. Kramarić ima hematom, ne rupturu. Detaljni liječnički pregledi to su pokazali i prije nego što se priključio reprezentaciji. Trenutno se liječi kod specijalista. Vidjet ćemo koliko će mu trebati za povratak. Nadam se da će brzo stati na noge", izjavio je Matarazzo.

Pročitajte više