Hokejaški spektakl u Sisku. Kreće borba za titulu prvaka Hrvatske

Foto: HINA

PRVA utakmica finala play-offa Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu između KHL Siska i KHL Medveščaka odigrat će se u subotu u 18:30 u Ledenoj dvorani Zibel u Sisku. Serija, koja se igra do tri pobjede, predstavlja ključni trenutak hokejaške sezone 2023./24. za oba kluba od kojih će jedan podignuti pehar prvaka Hrvatske.

KHL Sisak, nakon pobjede u polufinalu protiv KHL Mladosti rezultatom 2:1, ulazi u finale kao favorit. U obrani će ključnu ulogu imati Puzić ispred pouzdanog Andersona na golu, dok će napadačku snagu predvoditi Jarčov, Čanić i iskusni Kanaet. S druge strane, KHL Medveščak je prvi put do finala došao nakon pet godina pobjedom nad favoriziranim KHL Zagrebom s također 2:1 u seriji.

Sisak želi vratiti pehar, Medveščak nakon problema u finalu

KHL Medveščak nije mirovao čekajući play-off Prvenstva Hrvatske, već se je ozbiljno pripremio za njega. Slovenac Ogrizek, s dva gola u posljednjoj utakmici polufinala, i Senzel, koji je zabio pobjednički gol u odlučujućoj utakmici pored golova u svakom susretu serije, predstavljaju ključne igrače Medveščaka.

KHL Sisak želi vratiti pehar kući nakon što mu je iskliznuo iz ruku prošle sezone i to će pokušati u najmodernijoj Ledenoj dvorani u Hrvatskoj. Medveščak je pak institucija hrvatskog hokeja usprkos petogodišnjim problemima koji su ga bacilli u stečaj.

Pročitajte više