HOO: Damir Šegota v.d. Ureda za olimpijski program

MJESTO direktora Ureda za olimpijski program ostalo je upražnjeno odlaskom Josipa Guberine na Hrvatsku televiziju.

Vijeće HOO-a donijelo je i odluku o pristupanju prikupljanja ponuda za izbor revizora HOO-a, kao i o osnivanju posebne komisije za nomenklaturu i standardizaciju športova i športskih grana, izvijestio je Mateša. To bi značilo, kazao je predsjednik HOO-a Mateša, da svi budući športski savezi koji budu tražili punopravno ili pridruženo članstvo u HOO, moraju svoje zahtjeve poslati na komisiju koja će nakon toga isti proslijediti Vijeću odnosno Skupštini HOO-a.

Vijeće je raspravljalo i o zahtjevu Jet-ski saveza Hrvatske i Hrvatskog snowboard saveza za prijem u članstvo HOO-a. Jednoglasno je prihvaćen zahtjev Jet-ski saveza u članstvo HOO-a, dok je zahtjev Hrvatskog snowboard saveza odbijen nakon konzultacija s Hrvatskim skijaškim savezom.

Vijeće je prihvatilo i pokroviteljstvo nad organizacijom turnira Europskog natjecanja u odbojci na pijesku, te tri turnira prvenstva Hrvatske, a na zahtjev Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

Dopredsjednik HOO-a Ivo-Goran Munivrana izvijestio je kako je Vijeće podržalo kandidaturu Zagreba za organizacijom Svjetskog pojedinačnog prvenstva u stolnom tenisu 2007. godine, a mišljenje će se proslijediti Vladi RH, nakon čega će se kandidatura predati u Međunarodni stolnoteniski savez (ITTF). Uz to, Vijeće je odobrilo sredstva Hrvatskom športskom muzeju, a glavni tajnik Ivica Miočić Stošić izvjesio je o prekidu poslovne suradnje tvrtke WOLF Sport sa HOO-om. Novinare je zanimalo hoće li se uskoro pronaći novi sponzor sportske opreme, a Miočić-Stošić je rekao kako su ponude u razmatranju te kako će odluka uskoro biti donesena na dobrobit svih hrvatskih sportaša.

(Hina) rš

Pročitajte više