HOO: Posjet čelnika Svjetske kuglačke federacije

DOPREDSJEDNIK i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Nikola švigir i Ivica Miočić Stošić u petak su u prostorijama HOO-a primili predsjednika i glavnog tajnika Svjetske kuglačke federacije Siegfrieda Schweikardta i Gerhardta Grubera.

Cilj posjeta traženje je potpore čelnika svjetskog kuglačkog sporta od HOO-a da kuglanje postane olimpijski sport. Prema riječima predsjednika Schwiekardta, kuglanje je svoju šansu za ostvarenje željenog cilja imalo prošle godine u Međunarodnom olimpijskom odboru, ali zbog nekih unutra?njih problema ta želja im se nije ispunila. Sljedeću priliku za uvrštenje kuglanja u olimpijsku obitelj, Svjetska kuglačka federacija imat će 2012. godine, a do tada im je cilj obići sve nacionalne kuglačke saveze, njihove članice, nacionalne olimpijske odbore, te zatražiti potporu od istih.

Dopredsjednik Švigir i glavni tajnik Miočić Stošić su u ime Hrvatskog olimpijskog odbora izrazili podršku čelništvu Svjetske kuglačke federacije, rekavši kako kuglanje u Hrvatskoj zauzima važno mjesto te kako postoje svi tehnički preduvjeti da kuglanje postane olimpijski sport. Miočić Stošić je zaključio kako je HOO-u u interesu da se kuglanje nađe na Olimpijskim igrama jer bi to značilo da i Hrvatska može računati s pokojom medaljom s obzirom na snagu kuglanja u našoj zemlji.

Sastanku su nazočili i predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Nedjeljko Knežević i član Opće skupštine HOO-a Želimir Jurković.

Pročitajte više