HOO: Zakon o športu treba hitno mijenjati

OSPORAVAN ili ne, sadašnji Zakon o športu usvojen 2006. hitno treba doraditi, opća je ocjena članstva Hrvatskog olimpijskog odbora koji je odlukom Vijeća i Skupštine u svibnju ove godine kao jednu od osam mjera za unapređenja statusa i financiranja sporta predložio suradnju s resornim ministarstvom upravo na njegovoj doradi.
 
Nakon angažmana županijskih sportskih zajednica koje je HOO okupio 11. i 13. svibnja na promjeni Zakona, u srijedu, 9. lipnja o novim prijedlozima raspravljali su nacionalni sportski savezi od kojih su neki već pisanim putem na zahtjev HOO-a dali svoje prijedloge. Suštinska pitanja odnosila su se na definiranje sporta kao posebnog interesa društva, na razlikovanje profesionalnih klubova od amaterskog sporta, definiranje zakonskih uvjeta za upravljanje i nadzor u sportu, oblike i standarde udruživanja, stručne poslove u sportu, sportske građevine i vlasništvo, zdravstvenu zaštita sportaša, financiranje i mogućnosti poreskih olakšica, kao i druga područja. 

Skup kojim je predsjedavao glavni tajnik HOO-a Josip Čop sa suradnicima, pomoćnicom za pravna pitanja Biserkom Vrbek te pomoćnikom za programe nacionalnih sportskih saveza Markom Ćurkovićem, suglasio se o zajedničkom prijedlogu koji će nakon pomne pripreme promjene Zakona uputiti na adresu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa s kojim HOO na ovom prijedlogu intenzivno surađuje.

Pročitajte više