Rukometni Euro

Horvat: Pogriješio sam. Moja poruka je otišla u krivom smjeru

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat nakon poraza od Danske poručio je da su rukometaši "začepili usta onima koji su govorili da se nisu borili", a zatim mu je u emisiji RTL-a oštro odgovorio Petar Metličić. "Ja mislim da je najvažnije njemu i svim izbornicima koji rade da se bave svojim momčadima, a manje onime što netko govori", rekao je Metličić.

Izazvao je "sukob" Horvata i Metličića mnoštvo reakcija te su i Horvatove sestre Vanja i Jasenka stale u obranu svoga brata, otvoreno prozivajući Petra Metličića i nazivajući ga "zločestim čovjekom". Podršku mu je iskazao i njegov nećak Borut, sin Horvatove sestre Jasenke i pokojnog Iztoka Puca. Hrvoje Horvat danas je za HRT prokomentirao cijelu situaciju.

Horvat: Vjerojatno sam i ja pogriješio. Poruka nije pala na tlo na koje sam mislio

"Mislim da je to otišlo nepotrebno u krivom smjeru. Stvari koje su se odvijale ovih dana s covidom, s bolestima, sa situacijama da vam Hitne izvoze igrače iz svlačionice, naravno da to sve ostavlja traga i naravno da ja tu prestajem biti izbornik i postajem više otac tim igračima. Jednostavno sam malo htio dočarati u kakvoj situaciji i uvjetima mi ovdje radimo", rekao je izbornik i dodao:

"Dečki dolaze zdravi, preko noći se zaraze, vraćaju se svojim obiteljima. I oni su nečiji očevi, oni su nečiji sinovi, tako da je to jednostavno s te jedne ljudske strane. Nemoguće je da netko dođe u ovakve uvjete i da ne želi dati sto posto, ali mislim da je otišlo u krivom smjeru, vjerojatno sam i ja tu pogriješio. Nije poruka pala na tlo na koje sam ja mislio da će pasti."

"Ovisili smo o puno nerukometnih stvari"

Osvrnuo se i na jučerašnju utakmicu: "Nećemo slaviti poraze, izgubili smo borbu za polufinale. Sigurno da nismo dobro spavali, ni ja ni dečki. Odigrali smo čvrst i dobar ogled, to želimo ponavljati i dalje. Ova situacija s covidom vas onemogući, promijenili smo četiri postave. Nadam se da ćemo barem ostati u ovoj postavi do kraja prvenstva pa da možemo nešto napraviti i stvoriti neki kontinuitet."

Ocijenio je i nastup Hrvatske na Euru: "Teško je pričati, da izgubimo u finalu, ja bih to shvatio kao neuspjeh jer si izgubio finale. Nije lako govoriti o ciljevima jer smo ovisili o puno nerukometnih stvari. Sretni i zadovoljni rezultatom i plasmanom sigurno ne možemo biti, ali izvlačili smo maksimum iz ove situacije te s tim možemo biti zadovoljni."

Pročitajte više