NBA

Houston ima problem. Harden se vratio u grad i razbio Rocketse partijom za povijest

Foto: Cary Edmondson-USA TODAY Sports

JAMES HARDEN, legenda NBA lige i Houston Rocketsa, u siječnju je nakon osam godina Teksas zamijenio New Yorkom. Sada je prvi put nakon tradea došao u Houston. Povratak je bio trijumfalan i povijestan.

"Znao sam da će me ovdje dočekati pomiješane emocije navijača, ali samo sam htio izaći na teren i dati im šou", rekao je Harden nakon što im je doista pružio spektakularan šou, ali igrajući za goste.

Za pobjedu Netsa 132:114 postigao je 29 koševa uz sjajan šut (10/15 iz igre, trice 4/8) te imao 14 asistencija i 10 skokova. Dodao je tri ukradene lopte i jednu blokadu. Harden je tako postao šesti igrač u povijesti NBA koji je u prvoj utakmici protiv bivšeg kluba ostvario triple-double.

Pokazao je Houstonu bez koga je ostao, kao i da je zaslužio ono što je prije utakmice objavio Tilman Fertitta, gazda Rocketsa. Otkrio je da će do kraja sezone klub umiroviti Hardenov broj 13. Bit će sedmi igrač u povijesti Rocketsa kojem je ukazana ta počast.

Harden im se odužio tako da je bio najzaslužniji za njihov 13. uzastopni poraz. S druge strane, Netse je vodio do klupskog rekorda od sedam gostujućih pobjeda zaredom.

Nije teško shvatiti tko je dobio, a tko izgubio odlaskom gazde Rocketsa iz grada. Zahvaljujući Hardenu, njegova nova momčad je pobijedila 10 od 11 zadnjih utakmica. Sjajnom nizu Harden je pridonio s 27.5 poena, 9.6 skokova i 10.9 asistencija po utakmici. Time je istaknuo kandidaturu za treći MVP naslov u karijeri, navodi StatMuse.

Pročitajte više