Hrgović: Ambijent na Poljudu bio je nevjerojatan

KAPETAN Hajduka Mirko Hrgović zadovoljan je prolazom u drugo pretkolo kupa UEFA, a posebno ističe atmosferu na Poljudu, koju opisuje kao nikad viđenu.

"Mi smo znali da nas čeka jedna teška utakmica. Iako smo znali da smo kvalitetniji, dugo se nije prošlo pretkolo kupa UEFA pa je velik ulog bio u igri. Došlo je puno pojačanja, uložilo se dosta u momčad pa se shodno očekivao prolaz. To je bio jedan uteg na leđima nekolicine mladih igrača, koji do sada nisu igrali ovako važne utakmice. Sve u svemu, imali smo dosta prilika, jednu smo realizirali i to je to. Budućnost je pokazala da je jedna vrlo čvrsta momčad, ali mislim da smo sveukupno dokazali da smo bolji. Zahvaljujem publici i moram priznati da ovakav ambijent nikada nisam doživio, a istina je da sam igrao dosta velikih i važnih ogleda. " - rekao je Hrgović nakon utakmice.

Junak Hajduka i Torcide, Dario Damjanović bio je vrlo zadovoljan pobjedom, a kako i ne bi kada je on bio taj koji je odveo Hajduk u drugo pretkolo.

"Iskoristili smo ovaj nevjerojatan ambijent na Poljudu i došli do vrlo važne pobjede. Iako se očekivali da ćemo pasti u drugom poluvremenu, mi smo pokazali da smo čvrsti kolektiv koji nikada ne posustaje. Istina je da nas je moj pogodak dosta podigao, ali mislim da smo sveukupno bili uistinu bolja momčad. Šteta je da nismo iskoristili dosta prilika, ali najvažnije je da smo prošli." - ističe Damjanović.

Veteranu na golu Hajduka, Vladi Baliću napokon se ispunio san zaigrati pravu europsku utakmicu u dresu "Bijelih". 

"Moram vam priznat da sam večeras nakon šeste godine u Hajduku dobio sam priliku da branim u jednoj pravoj europskoj utakmici. Mislim da je obrana pokazali da će biti temelj ovog novog Hajduka, odigravši uistinu briljantno. Svi su odigrali odlično i potpuno nadigrali Budućnost. Damjanović, koji nije s nama bio na pripremama, riješio je utakmicu, a ovo je njemu nagrada od samog Boga. Siguran sam da će kao i svi mi, ovu utakmicu pamtit cijeli život." - dodao je Vlade Balić.

Bundesligaško pojačanje Hajduka, Krizstiana Lisztesa susreli smo u loži. I on je vrlo zadovoljan viđenim.

"Da, vrlo sam zadovoljan. Hajduk je igrao dobro i sretan sam što je prošao. Atmosfera je bila fantastična. Što se tiče ozljede, ide na bolje, nadam se da ću ubrzo i ja zaigrati.

V.B.
Foto: V.G.

Pročitajte više