HRGOVIĆ U RINGU PRIJE JOSHUE I RUIZA

Hrgović: Čeka me najteža borba u životu. Geni kameni!

Foto: Facebook, PR

FILIP HRGOVIĆ 7. prosinca treći put u karijeri branit će WBC-ov internacionalni naslov u teškoj kategoriji. U Saudijskoj Arabiji ući će u ring protiv 37-godišnjeg Erica Moline koji je u karijeri dvaput napao svjetski naslov. Amerikanac meksičkog porijekla izgubio je oba meča za svjetski pojas: u lipnju 2015. izazvao je WBC-ovog prvaka Deontaya Wildera i izgubio u devetoj.rundi, a godinu i pol dana kasnije tukao se s IBF-ovim prvakom Anthonyjem Joshuom i izgubio nokautom u 3. rundi.

U meču s Wilderom u trećoj rundi bio je blizu senzacije, uzdrmao je protivnika i skoro završio meč. Wilder je ostao na nogama i uzvratio nokautom u devetoj rundi. Molina je posljednje dvije godine bio pod suspenzijom zbog korištenja lijeka Dexamethason, koji se nalazi na popisu zabranjenih sredstava za vrijeme borbe. 

Vratio se u veljači ove godine i jednoglasnom odlukom nakon šest rundi pobijedio Nicka Guivasa. 

Molina je najteži protivnik u dosadašnjoj karijeri Filipa Hrgovića. Njihova borba bit će jedna od tri uvodne (Hunter - Povetkin, Quigg - Carroll) uoči revanša Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza u spektaklu vrijednom sto milijuna dolara. 

Filip Hrgović nakon službene objave nije mogao sakriti uzbuđenje. Na Instagramu je podijelio i službeni plakat za borbu, uz svoj standardni hashtag "geni kameni". 

"Ponosan sam što ću biti dio ovako velike priredbe. Za mene je to veliki korak i razina više u dosadašnjoj karijeri zbog jačine protivnika i značaja priredbe u Saudijskoj Arabiji. Gledat će me cijeli svijet i to je idealna prilika da pokažem tko sam i što mogu u ringu. Zahvaljujem ekipi Team Sauerland, Željku Karajici i promotoru Eddieju Hearnu koji su mi omogućili ovu šansu", rekao je Zagrepčanin.

Hrgović je najbrže rastuća zvijezda teške kategorije 

Hrgovićevo samopouzdanje raste sa svakim novim treningom i tvrdi da je već sada spreman boriti se s najvećim imenima.

"Očekujem težak fajt. Molina se dvaput borio za svjetsku titulu, uzdrmao je Deontaya Wildera i skoro ga srušio. Opasan je i iskusan borac. Čeka me najteži meč u mojoj karijeri. Rekao sam promotoru da sam spreman boriti se protiv bilo koga, uvijek sam želio najjače protivnike i zato sam jako uzbuđen prije sudara s Molinom. Treniramo odlično, osjećam da rastem, jači sam nakon svakog ciklusa priprema. Pedro Diaz je sjajan trener, a naša je suradnja vrhunska, prava smo ekipa. Na svakom treningu upijam njegovo znanje i iskustvo. Sretan sam jer imam stručnjaka koji zna kako izvući najbolje iz mene", kazao je Hrgović.

Uzbuđen je i Molina.

"Zahvalan sam što se ponovo mogu boriti, emocije su snažne. Svjestan sam težine meča s Filipom Hrgovićem. Promotor Hearn dao mi je dovoljno vremena da se psihički, fizički i duhovno spremim za veliku večer i opasnog protivnika. Bit će to fantastična priredba", poručio je.

Hrgovićev promotor Nisse Sauerland izjavio je kako će 7. prosinca cijeli svijet stati zbog revanša Ruiza i Joshue, što je idealna prilika za njegovog štićenika da se predstavi kao ozbiljan kandidat za svjetski pojas.

"Filip je najbrže rastuća zvijezda teške kategorije, ovo je fantastična prilika za njega. Čeka nas spektakl u kojem će uživati cijeli svijet", kazao je Sauerland. 
 

Pročitajte više