Hrgović čeka najvažniji meč u životu: Da sam normalan, poludio bih

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI boksač Filip Hrgović dao je izjavu nakon što je uživo u Londonu gledao kako je Anthony Joshua nakon 12 rundi pobijedio Jermainea Franklina. "Čekamo da se raspetlja hobotnica oko meča s Usikom i Furyjem. Ne znamo hoće li se on uopće održati. 

Ako se ne održi, Usik ima obaveznog izazivača po WBA verziji, a to je Daniel Dubois. Neće li se on moći boriti, ja sam sljedeći. A ne dogodi li se taj scenarij, ići ćemo na privremenu IBF titulu, gdje je Joshua također pri vrhu. Imamo istog promotora i taj bi meč bilo jako jednostavno dogovoriti. Wilder je visoko, kao što je bio i Ruiz, no s njim su pregovori propali. Tu su i Frank Sanchez, Martin Bakole...", rekao je Hrgović za RTL.

"Da sam normalan, već bih poludio"

Pitali su ga surađuje li i dalje s braćom Sauerland, boksačkim promotorima. "Situacija je malo komplicirana. Ugovor nam je istekao prošle godine. U međuvremenu pregovaramo o produljenju. Trenutno sam praktički slobodan", odgovorio je Hrgović, kojeg je novinarka RTL-a pitala kako je takva situacija psihički utjecala na njega.

"Da sam normalan, već bih poludio. Dobro je što nisam normalan. Ne mogu poludjeti, mogu samo pobisniti", rekao je Hrgović uz smijeh. "Za borca je to najgore, pogotovo onoga koji je u najboljim godinama", dodao je.

Prokomentirao je Joshuinu pobjedu protiv Franklina. "Nije bio na očekivanoj razini. Komentari o njegovoj izvedbi su dosta negativni. Volio bih se boriti s njim. Mislim da bih ga, ako dođe u ovakvoj formi, nokautirao.

On i Franklin su u 12 rundi zajedno bacili 800 udaraca. Ja sam u svojem prošlom meču imao više od 700, i to u svojoj lošoj izvedbi. Ako se ne probudi i ne vrati na stare staze, mislim da bi ga svi borci iz top deset pobijedili", zaključio je Hrgović.

Pročitajte više