Hrgović pobjedom protiv Duboisa postaje svjetski prvak?

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ (17-0, 14 KO) trebao bi se boriti 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji protiv britanskog boksača Daniela Duboisa (20-2, 19 KO). Tu je vijest potvrdio trener hrvatskog teškaša Ronnie Shields, a sada se javio i ugledni boksački novinar Dan Rafael i objavio da će se Hrgović i Dubois boriti za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka. 

Očekuje se da će IBF-ova titula ostati upražnjena nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovore revanš poslije prvog meča 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula. Samo dva tjedna kasnije IBF bi, tvrdi Rafael, dobio novog prvaka u borbi između Hrgovića i Duboisa.

Dubois je najjače ime Hrgovićeve karijere, u pitanju je bivši WBA prvak teške kategorije, koji je prošle godine izazvao Oleksandra Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO i izgubio od Ukrajinca u devetoj rundi.

5 vs. 5

Priredbu u Saudijskoj Arabiji 1. lipnja predvodit će borba za neosporeni status prvaka u lakoteškoj kategoriji između naturaliziranog Kanađanina Artura Beterbieva i Rusa Dmitrija Bivola. 

Undercard te priredbe sadržavat će mečeve temeljene na konceptu "5 vs. 5", koji bi predstavljao obračun između dvije velike britanske promotorske kuće Matchroom Boxinga, koji vodi Eddie Hearn, i Queensberry Promotionsa s Frankom Warrenom na čelu.

Vjeruje se da će se, uz Hrgovića i Duboisa, u ringu te večeri naći i Deontay Wilder protiv Zhileija Zhanga, Nick Ball protiv Raymonda Forda za WBA titulu u perolakoj kategoriji, Craig Richards i Willy Hutchinson te Ammo Williams i Hamzah Sheeraz. Bit će odabrana dvojica kapetana i oni će moći donijeti po dva boda, a ostali boksači pobjedama donose po jedan bod svojoj promotorskoj kući.

Pročitajte više