BOKS

Hrgović se sprema za meč karijere. Stiže mu posebna pomoć

Foto: Jurica Galoic/Pixsell

FILIP HRGOVIĆ čeka meč karijere. Već se trebao boriti s Kinezom Zhang Zhileijem, ali je ta borba odgođena zbog smrti oca najboljeg hrvatskog boksača. Hrgović se u međuvremenu vratio boksu i njegove pripreme u Houstonu su u punom jeku. A tamo mu stiže posebno pojačanje.

Boksački klub Osijek objavio je na svojoj Facebook stranici da Luka Pratljačić, najbolji hrvatski amater i teškaš, odlazi u Sjedinjene Američke Države kako bi pomogao Hrgoviću i sparirao s njim pred najvažniji meč karijere. Podsjećamo, Zhang i Hrgović trebali bi odlučiti o tome tko će biti izazivač za IBF-ov pojas koji se trenutno nalazi kod Ukrajinca Oleksandra Usika. Još uvijek se ne zna točan datum borbe.

"Naš Luka Pratljačić kreće danas na put preko 'velike bare"', u Houston, Texas, USA! Luka će do 04. srpnja biti u kampu Filip Hrgovića koji se priprema za meč sa Kinezom Zhang Zhilei, a pobjednik bi trebao biti prvi izazivač svjetskom prvaku u profesionalnom boksu superteške kategorije!

Ljevoruki Osječki 'bombarder' ima gard kao Kinez i sparirat će našem Filipu uz ostale sparing partnere svjetske klase koji će biti dio Filipovog kampa. Lukin trener Matej Matković priključuje se kampu u Houstonu 5 dana nakon Lukinog dolaska.

Veliko priznanje i čast za osječki sport, za boks u našem gradu i za rad BK Osijek! Luka je prepoznat kao veliki potencijal, samo da ga zdravlje posluži. Nadamo se da su svi zdravstveni pehovi iza nas i da dolazi vrijeme gdje ćemo pokazati za što smo sve spremni...", stoji u objavi BK Osijeka.

Kinez prozvao Hrgovića

Zhilei je umjesto odgođenog meča s Hrgovićem prošli mjesec imao borbu protiv Amerikanca Scotta Alexandera. Kinez je Alexandera nokautirao u prvoj rundi bez većih problema. Nakon borbe poslao je poruku hrvatskom boksaču. "Da je Hrgović bio ovdje, isto bi prošao. Nadam se da neće pobjeći od mene", rekao je neporaženi Zhang.

Uskoro se oglasio i Hrgović i poručio kako će se uskoro vratiti treninzima i pripremi okršaja sa Zhangom. "Zbog bolesti i smrti mog oca za kojeg sam bio jako vezan i s kojim sam provodio njegove zadnje dane, nisam uspio završiti pripreme.

Sve se dogodilo iznenada, stoga smo moj tim i ja odlučili odgoditi datum borbe. Zahvaljujem se svima na porukama podrške kao i svojem protivniku Zhangu Zhileiju, IBF, Matchroom Boxing i Wasserman organizaciji koji su pokazali puno razumijevanja za ovu situaciju."

Pročitajte više