Hrgović: Svejedno mi je igram li protiv Dinama ili Intera. Dajem cijelog sebe i želim pobjedu!

MIRKO HRGOVIĆ i Dinamo - epizoda koja nije trajala dugo, ali je donijela dovoljno kontroverzi da se s nestrpljenjem iščekuje nastavak.

Dogodit će se danas, kada Hrgović u dresu Splita zaigra protiv Modrih, za koje je nastupao u sezoni 2008./09. Nekadašnje Hajdučko srce podiglo je dosta prašine svojim potpisom za Modre - Torcida mu do danas nije oprostila izdaju, a Bad Blue Boysi udaranje jednog od njihovih pripadnika na malonogometnom turniru.

Hrgović se ne želi prisjećati tih vremena. Kaže, razmišlja samo o Splitu:

"Ne želim se zamarati s prošlošću, u kvalitetnom sam i dobro organiziranom klubu i samo se njemu želim posvetiti. Vratio sam se u dogovoru s obitelji, moja kći je krenula u školu i sa suprugom sam se odlučio na povratak kući. Kad je došla ponuda Splita, odmah sam je prihvatio."

"Dinamo je u laganom padu, nadam se da ćemo to iskoristiti"


Kako je najavio Andrija Vuković, Splitovci će danas juriti tri boda kojima bi zakomplicirali borbu za prvo mjesto. I Hrgović priželjkuje pobjedu, ističući kako mu je "ova utakmica kao i svaka druga":

"Meni je svejedno igram li protiv Dinama ili Intera, uvijek želim pobijediti i uvijek dajem cijelog sebe, bez obzira za koga igrao. Utakmica s Dinamom je derbi zbog Splita, koji je svojim partijama zaslužio mjesto u vrhu."

"Pratio sam njihove igre, izgledali su dobro na početku sezone, ali sad su u laganom padu što ćemo, nadam se, iskoristiti", kazao je Hrgović za Index.

Modri stižu oslabljeni, ali: "I bez Sammira i Vrsaljka imaju najširi kadar u Hrvatskoj"

Veliki plus Splitovim ambicijama predstavlja činjenica da će im se Dinamo suprotstaviti bez Sammira i Vrsaljka: "Sigurno je da će im nedostajati, ali i bez njih dvojice Modri imaju najširi kadar u HNL-u. Tko god ih zamijeni bit će opasan. Primjerice, mali Kovačić, on je jako dobar igrač."

I Hrgovića su razljutile neke izjave kako Split ima momčad nespremnu za vrh: "Pogledajte samo našeg vratara i zadnju liniju, pa i vezni red i napadače. Zar nismo zasluženo tu gdje jesmo", zapitao se Mafro.

Pročitajte više