SRAMOTAN TURNIR Hrgović je pitao trenera je li pobijedio, a onda se naljutio i razbio Kubanca i suce

Foto: Hina, Getty Images/Guliver Image

FILIP HRGOVIĆ nije imao izbora. U prvoj rundi četvrtfinalnog meča olimpijskog turnira bio je bolji od Kubanca Pera, zadao mu više čišćih udaraca, ali suci su opet imali ulogu korektora. Kubancu su u prvoj dionici čak i odbrojavali, da bi potom dvojica sudila rundu u njegovu korist. U amaterskom  olimpijskom boksu, prožetom lobijima, politikom i kupoprodajom interesa, ovakve odluke nažalost nisu neuobičajene. Hrgović je morao biti duplo bolji od Kubanca da nastavi lov na zlato. Slavio je nokautom u drugoj rundi.

"Pitao me je li pobijedio rundu i kada sam mu rekao kako stoje stvari, znao je što mora napraviti. Morao je udarati u serijama i biti jači, čvršći na udarcima", kazao na je Hrgovićev trener Leonard Pijetraj.

Dvorana je gromoglasno zviždala, negodujući protiv uvredljivih odluka sudaca. Te scene u boksačkoj areni u Riocentru čisti su "mainstream" Hrgović nakon meča nije bio ljut. Osigurao je medalju, a to Hrvatska nema još od Damira Škare i Seoula 1988. godine.

"Sretan sam zbog pobjede. Osjetio sam ga da mogu rušiti. Znao sam odluku iz prve runde i bilo mi je jasno da moram pojačati. Nisam svjesno išao na nokaut, ali sam znao da nešto moram napraviti. Tek u drugoj rundi sam se opustio i uspio", kazao nam je nakon meča.

OPŠIRNIJE: Sudački turnir u Riju je namješten?

 

Pročitajte više