HRS pokreće incijativu za smjenu čelništva HOO-a

NA DANAŠNJEM sastanku Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) donio je odluku o pokretanju inicijative za sazivanje Izvanredne sjednice Opće skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), te će svoju odluku proslijediti svim ostalim nacionalnim sportskim savezima, izjavio je na konferenciji za tisak predsjednik HRS-a Željko Kavran.

"Sadašnje vodstvo HOO-a uništit će hrvatski sport, a jedni od najugroženijih su rukometaši", kazao je Kavran.

HOO, kaže, ne isplaćuje stipendije obećane rukometašima za predstojeće OI i još se ne zna olimpijski program reprezentacije, a odbija financirati akcije kadeta i juniora (EP u Latviji), uzrasta bitnih za budućnost hrvatskog rukometa.

"Ako u hrvatskom sportu imate dobre rezultate onda vas kažnjavaju", rekao je Kavran i dodao kako su naši zlatni rukometaši ogorčeni i uvrijeđeni postupcima HOO-a.

Kao razlozi za smjenjivanje predsjednika HOO-a Zlatka Mateše i glavnog tajnika Ivice Miočića Stošića navedeni su, između ostalog, nepostojanje Zakona o sportu, nerazrađena strategija ulaganja i razvitka hrvatskog sporta i nedonošenje novog Statuta HOO-a.

Predsjednik Rukometnog saveza optužio je HOO da je sve karte za rukometni turnir dao svojim sponzorima, a na upit kako HRS može nabaviti karte, Olimpijski odbor ih je uputio beogradskoj turističkoj agenciji Putnik, što su čelnici Rukometnog saveza odbili.

Za sazivanje Izvanredne sjednice Opće skupštine HOO-a potrebna je suglasnost jedne trećine svih saveza koji su članovi HOO-a, a o tome da li će dovoljan broj saveza pristupiti inicijativi znat će se do 20. travnja. Za privremenog predsjednika HOO-a čelnici Rukometnog saveza predložili su Antuna Vrdoljaka, a novi bi se birao u listopadu.

HRS je najavio kandidaturu Hrvatske za Svjetsko prvenstvo rukometaša 2009. godine.

Za izbornika hrvatske ženske rukometne reprezentacije potvrđen je Zdenko Kordi, a za njegova pomoćnika Goran Mrđen.

Pročitajte više