REPREZENTACIJA OPET NA HRT-U

HRT vratio reprezentaciju, prenosit će Europsko prvenstvo 2020.

Foto: Pixsell

HRT je u 11 sati održao izvanrednu presicu. Redakcijama su poslali priopćenje koje su označili kao hitno, no uopće nisu naveli razlog sazivanja.

Pompozno najavljena presica održana je kako bi se objavilo da je HRT otkupio prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

Iako se početkom godine mislilo da ćemo Euro u nogometu pratiti samo na Novoj TV, a ne na HRT-u, Hrvatska televizija uspjela je otkupiti prava. 

Dva velika natjecanja na HRT-u

Osim Eura 2020. HRT je ranije otkupio prava i na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine pa će tako sljedeća dva velika natjecanja hrvatske reprezentacije, ako se reprezentacija plasira u Katar, biti na HRT-u. 

"Čeka nas intenzivna godina, imamo Olimpijske Igre i Euro, zadržali smo kontinuitet velikih natjecanja, što je krucijalno. Ovom investicijom neće biti smanjen program ostatka televizije, neće patiti naš program. Ovo je veliki iskorak i to će se vidjeti na našim ekranima", kazao je Bruno Kovačević, glavni urednik HRT-ovih programa.

"Cijena je bila na razini ponuđene 2017. godine, a to je poslovna tajna", kaže prvi čovjek javne televizije Kazimir Bačić. 

Što se onda promijenilo, koje su nove okolnosti?

"Tiha diplomacija podrazumijeva rad i uvjeravanje, dogovore s raznim partnerima", ubacio se Kovačević.

"Prije dvije i pol godine našli smo se u situaciji kada nismo mogli parirati igračima na tržištu, konkretno za Euro 2020. Uložili smo dodatne napore kako bi se to ipak dogodilo, otkupili smo prava za Euro i osigurali da naši gledatelji i sljedeće godine mogu pratiti Vatrene na malim ekranima", zaključio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić na press konferenciji na kojoj su tijekom postavljanja pitanja novinari hvalili govornike i međusobno si komplimentirali.

Pročitajte više