Hrvač spasio prijatelja od napada medvjeda: Grizao mi je kosti, škripale su

Foto: YouTube / KSL News

AMERIČKI mediji donose strašnu vijest o napadu medvjeda na dvojicu mladih hrvača. Hrvači Brayden Lowry i Kendell Cummings šetali su s još dvojicom prijatelja (Orrin Jackson, August Harrison) u divljim šumama Wyominga kada ih je iznenada napao grizli.

Dvojica prijatelja su uspjela pobjeći, ali su se hrvači našli u središtu medvjedova napada. Prvo je napao Lowryja, a onda je Cummings priskočio prijatelju u pomoć pa je i on zaradio ozljede od kojih se oporavlja u bolnici, ali je, srećom, dovoljno dobro da već može davati intervjue.

"Nisam htio izgubiti prijatelja. Na njemu je bio veliki medvjed. Mogao sam pobjeći i tako ostati bez prijatelja, ali odlučio sam ga spasiti ili barem pokušati", rekao je Cummings za NBC pa opisao detalje napada:

"Mogao sam čuti kako njegovi zubi udaraju u moju lubanju. Osjetio sam i kako mi je grizao kosti, škripale su. Dozivao sam Lowryja da se uvjerim da je dobro. Tad me medvjed očito čuo i ponovno dohvatio."

Prijatelji im ipak pomogli

Nakon nekoliko minuta borbe, hrvači su uspjeli uplašiti medvjeda koji se nekoliko puta vraćao i napadao. Ipak, bili su teško ozlijeđeni pa nisu mogli tražiti pomoć. Njihovi prijatelji su se vratili i napravili improvizirana nosila kako bi ih odnijeli do prvog mjesta na kojem mogu tražiti pomoć. 

Nakon nekoliko minuta borbe dvojac je uspio uplašiti grizlija koji se nekoliko puta vraćao i napadao, ali na kraju odustao od borbe. Kako su izgubili mnogo krvi i bili teško ozlijeđeni, nisu mogli potražiti pomoć.

Nakon toga su helikopterom prevezeni u bolnicu gdje su obojica hitno operirana. Lowry je dobio šest vijaka u ruci, a Cummings je dobio 60 šavova na glavi nakon čega je podvrgnut plastičnoj operaciji zbog posjekotina na licu.

Pročitajte više