Košarka

Hrvat koji je ove godine odabran na NBA draftu ide u Sloveniju

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

HRVATSKI košarkaški reprezentativac Karlo Matković (21) postao je novi igrač ljubljanske Cedevite Olimpije. Kako se i pretpostavljalo, mladi centar još neće zaigrati u NBA ligi, iako su ga na ovogodišnjem draftu New Orleans Pelicansi odabrali 52. izborom.

Matković je igrač Cedevite postao još 2018. godine, kada je ona bila u Zagrebu, a od 2019. bio je na posudbama u Srbiji. Jednu sezonu je bio u OKK Beogradu, a dvije u Mega Basketu, gdje se prije potpisa za Olimpiju nagađalo da će i nastaviti karijeru.

Matković: Jedva čekam da stignem u Ljubljanu

"Jako sam sretan što ću u nadolazećoj sezoni biti dio Cedevite Olimpije. Jedva čekam da stignem u Ljubljanu, da upoznam nove suigrače, da krenemo s pripremama i počne nova sezona. Pozivam navijače da nam se pridruže na domaćim utakmicama i da nas bodre", izjavio je Matković.

Podsjetimo, Matković je rođen u Livnu i u mlađim kategorijama predstavljao je Bosnu i Hercegovinu. Ipak, krajem prošle godine odlučio se promijeniti košarkaško državljanstvo i zaigrati za Hrvatsku. Nastupio je u veljači u kvalifikacijama za SP, koje su na kraju za Hrvatsku bile neuspješne, dok u lipnju nije bio zbog obaveza u NBA-u.

Pročitajte više