HRVATSKI NOGOMETAŠI

Hrvat kreće u prvih 11 Bayerna? Još nije odlučio za koju reprezentaciju će igrati

Foto: Guliver Image/Getty Images

BAYERN sutra od 20:30 u Mönchengladbachu protiv Borussije otvara Bundesligu i kreće u obranu naslova.

U prvoj momčadi Bayerna prema najavama bi se sutra trebao naći i Josip Stanišić. Njemački mediji pišu da je 21-godišnji Hrvat najveći dobitnik Bayernovih priprema i da je na utakmicama i treninzima oduševio trenera Juliana Nagelsmanna. Desni bek Benjamin Pavard je lakše ozlijeđen i propustit će početak sezone, a priliku u prvih 11 trebao bi dobiti Stanišić. 

Na pripremnim utakmicama mladi nogometaš je igrao na poziciji lijevog beka, ali je njegova prirodna pozicija na desnoj strani obrane, pa je realno očekivati da on uskoči umjesto Pavarda. U prvih 11 Bayerna sutra ga vide i novinari SkySportsa.

 

Još nije odlučio hoće li igrati za Hrvatsku ili za Njemačku

Stanišić je rođen u Njemačkoj, a roditelji su mu Hrvati te može igrati za hrvatsku i njemačku reprezentaciju. On, tvrdi njegova majka, još nije odlučio čiji bi poziv prihvatio.

Nogometnu karijeru započeo je u TSV Münchenu 1860, 2016. godine prešao je u SC Fürstenfeldbruck, a njegov talent prije godinu i pol prepoznao je Bayern, u čijim je omladinskim kategorijama igrao. Za prvu momčad Bayerna u prijateljskim utakmicama je debitirao kod Nike Kovača još prije tri godine, a službeni debi upisao je krajem prošle sezone na lijevom boku protiv Union Berlina.

Stanišić je po igračkim karakteristikama vrlo sličan Davidu Alabi, koji je u Bayernu također igrao više pozicija u obrani. U reprezentativnoj karijeri Stanišić je odigrao jednu utakmicu za njemačku U-19 reprezentaciju.
 

Pročitajte više