Hrvat slomio gol i prekinuo utakmicu na 45 minuta

Foto: Screenshot

KOLIKO puta ste čuli onu "Kakav udarac, skoro je slomio stativu"?

Australski stoper hrvatskih korijena Tomislav Mrčela je u današnjoj utakmice prve australske lige između Central Coast Marinersa i Perth Gloryja zaista doslovno slomio gol. No ne od jačine udarca nego spletom nevjerojatnih okolnosti.

Pri rezultatu 1:0 za njegov Perth Glory, Mrčela je u 10. minuti došao u šesnaesterac protivnika na ubačaj iz slobodnog udarca. Zaletio se na loptu i zabio gol, ali ga je sudac poništio zbog zaleđa. Nesretni Mrčela nije se mogao zaustaviti nego se uhvatio u mrežu. Povukao ju je toliko jako da je polomio jednu stativu zbog čega je utakmica bila prekinuta.

Kad su shvatili da ne mogu popraviti gol, radnici su rekli sucu da odvede igrače u svlačionicu. Na obje strane postavljeni su montažni golovi, a utakmica je nastavljena tek nakon 45 minuta pauze. To nije omelo Perth Glory koji je na kraju slavio 4:1 i sačuvao tri boda prednosti na prvom mjestu ispred Melbourne Victoryja. Mrčela je u igri bio do 86. minute kad je zamijenjen zbog ozljede.

Foto: Getty Images/Guliver Image

Rođen u Perthu 1990. godine, Mrčela se vrlo rano vratio u Hrvatsku gdje je igrao za Jadran, Primorac, Imotski, RNK Split, Mosor, Hrvatski dragovoljac i Lokomotivu prije nego što je 2016. godine otišao u korejski Jeonnam. U Perth se vratio prošlog ljeta.

Pročitajte više