HRVAT ZALUDIO SLOVENIJU Bišćan između Lige prvaka i odlaska iz Olimpije

Facebook Nk Olimpija/SPS Foto

IGOR BIŠĆAN u samo četiri dana osvojio je duplu krunu u Sloveniji. Nakon što su Zmajčeki u nedjelju u dramatičnom finišu prvenstva uzeli naslov prvaka, jučer je momčad Igora Bišćana u finalu slovenskog kupa sa 6:1 pregazila Aluminij i s rekordnom pobjedom u povijesti natjecanja došla do drugog trofeja sezone. Kad je dolazio u Ljubljanu Bišćana su pratile sumnje, hrvatski reprezentativac do tada imao je svega jednu sezonu na klupi tada drugoligaša Rudeša i nogometna javnost u susjednoj nam državi bila je skeptična prema mladom hrvatskom stručnjaku. Posebice što je glavni Olimpijin rival Maribor u Ligi prvaka protekle sezone pokazao da se itekako može nositi s najvećima. Nepunih godinu dana kasnije, Bišćan je hit trener u Sloveniji, navijači Olimpije ga obožavaju, a skromnim i nenametljivim odnosom prema medijima osvojio je naklonost cjelokupne slovenske nogometne javnosti.

Nakon finalne utakmice Bišćan je dao opširan intervju za slovenski Sportal.

''Morate me shvatiti, sebe ne želim gurati u prvi plan. Moji igrači su zaslužili da se danas priča i piše o njima'', odmah na početku razgovora rekao je Bišćan, čija je budućnost na klupi ljubljanskog kluba prema pisanju slovenskih medija neizvjesna. Navodno, odnos s nekim ljudima u klubu nije najbolji. Nakon nedjeljne utakmice u Domžalama novinarima je rekao da će stvari biti jasnije nakon završnice kupa, no sad kad je osvojio i taj trofej, po tom pitanju nije bio ništa razgovorljiviji.

Između redaka, pišu slovenske kolege, Bišćan je potvrdio da postoje neki problemi u klubu, ali je i dodao kako će sve znati tek nakon sastanka s vlasnikom kluba Milanom Mandarićem. Bišćan je potvrdio da priprema plan za početak nove sezone, Olimpiju čekaju kvalifikacije za Ligu prvaka i kazao je kako se u Ljubljani osjećao sjajno, ali da ostanak u klubu ne ovisi o njemu. Ipak, tu je Bišćan stao i do kraja razgovora želio je samo o nogometu.

''Nemojte se ljutiti, ali stvarno ne želim pričati o sebi i svojoj budućnosti. Znam da ljude to zanima, znam da postoji puno nagađanja, ali sezona je gotova i mislim da bi bilo fer da pričamo isključivo o nogometu. Bio sam igrač i jako dobro znam da niti jedan trener ne može napraviti ništa ako nema prave igrače. Ne želim ih previše hvaliti, ali mogu reći da sam jako sretan što sam ih imao priliku trenirati'', kazao je Igor, pa se osvrnuo na odnos njega i Ljubljane.

''U Ljubljani se osjećam super. Otkako sam tu, nisam doživio niti jednu ružnu stvar. Gdje god smo bili, u hotelima, na stadionima, u vlakovima, restoranima, na ulicama, svugdje osjećam samo podršku. Mogu kazati da se ovdje osjećam kao da sam kod kuće.''

Baš kao i u nedjelju, navijači Olimpije dugo su nakon utakmice skandirali njegovo ime. Bišćan o tome nije želio previše.

''Naravno da mi godi podrška navijača, ali bio bih sretniji da su umjesto moga imena skandirali nekom mom igraču. Svi smo jednako zaslužni za ovaj rezultat. Kad je bilo najteže, bili smo kao jedan. Nakon utakmice u Velenju, kad smo izgubili zlata vrijedne bodove, pokazali smo karakter i svima smo dokazali da smo prava ekipa. Ono što su momci nakon toga pokazali u Mariboru i sad protiv Aluminija zaslužuje samo moj duboki naklon'', kazao je Bišćan, pa je zaključio:

''Ove sezone smo pokazali da smo u svakom pogledu puno bolja momčad od Maribora. To smo pokazali u prvenstvu i u kupu gdje smo ih također dobili.''

Pročitajte više