Hrvatska bob posada ukrotila stazu: Nakon dvije vožnje na korak do finala

HRVATSKI bob četverosjed prvi je dio svoje avanture na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru završio na 19. mjestu. Nakon dvije vožnje naša posada zaostaje za vodećim Amerikancima za 3.52 sekunde.

Još im preostaje dobro odvoziti treću utrku koja je na rasporedu u subotu u 13 sati po lokalnom, odnosno u 22 sata po hrvatskom vremenu.

Nakon prve su vožnje Ivan Šola, Igor Marić, Slaven Krajačić i Mate Mezulić zaostajali 1.69 sekundi za prvom posadom SAD-a, što ih je smjestilo na 22. mjesto.

No, zbog prevrtanja su od nastupa u drugoj vožnji odustali četverosjedi iz Rusije, Austrije i Slovačke, što je Hrvatskoj omogućilo popravljanje plasmana. U drugoj su vožnji Šola i društvo imali još veći zaostatak za ponovno najboljim Amerikancima (1.83 sekunde), što im je zasad donijelo 19. mjesto.

Iza Amerikanaca su se smjestile posade Kanade i Njemačke, a od četverosjeda koji su završili dvije vožnje, iza Hrvatske su ostali samo Korejci, Britanci i Japanci.

Iz Vancouvera je stigla obavijest da će treću službenu utrku umjesto Mate Mezulića vozit će Andras Haklits.

"Trenutačno smo 19. i stoga smo zadovoljni jer smo među dvadeset ekipa. Još u subotu treba odvoziti bez prevrtanja i vjerojatno ćemo biti u finalnoj trci. Mate Mezulić i dalje ima problema s leđima, a kako ne bi pogoršao ozljedu, odlučili smo da će sutra voziti Andras Haklits."

ZOI, bob četverosjed, redoslijed nakon dvije vožnje:


1. SAD 1  1:41.75

2. Kanada 2  +0.40

3. Njemačka 1  +0.44

...

19. Hrvatska +3.52

Pročitajte više