Hrvatska danas igra za finale Davis Cupa. Evo gdje možete gledati mečeve

Foto: Profimedia

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija nakon pobjede nad domaćinom završnog turnira Španjolskom (2:0) danas u Malagi igra za finale protiv Australije, koja je istim rezultatom bila bolja od Nizozemske. U drugom polufinalu sastat će se Italija i Kanada, koje su izbacile SAD, odnosno Njemačku, 2:1 nakon pobjeda u odlučujućem meču parova.

Za Hrvatsku bi u pojedinačnoj konkurenciji opet trebali igrali Marin Čilić i Borna Ćorić, dok Nikola Mektić i Mate Pavić čekaju da vide hoće li biti potrebno tražiti pobjednički bod u meču parova. Za Australiju su prijavljeni Alex de Minaur (24. na pojedinačnoj ATP listi), Jordan Thompson (84.), Thanasi Kokkinakis (95.), Max Purcell (33. u paru) i Matthew Ebden (26. u paru).

Martić: Spremni smo i za Thompsona i za Kokkinakisa

U četvrtfinalu protiv Nizozemske Australci su slavili 2:0, s Thompsonom i De Minaurom, no nagađa se da bi protiv Hrvatske umjesto Thompsona u akciji mogao biti Kokkinakis. Izborniku Vedranu Martiću je svejedno.

"To još ne znamo. Protiv Nizozemske je na drugoj ploči za Australiju igrao Thompson, a neki u našem timu misle da će tako biti i u petak. Kokkinakis je jako dobar igrač, ima odličan servis, a Borna ga je pobijedio nedavno u Tokiju. Ma, bit ćemo spremni i za jednog i za drugog, tko god bude prijavljen sat vremena prije početka meča", rekao je Martić.

Hrvatska igra za peto finale Davis Cupa, drugo zaredom

Hrvatska je dvaput u povijesti osvojila Davis Cup - 2005. u Bratislavi pobijedivši Slovačku 3:2 te 2018. u Lilleu Francusku 3:1 u posljednjem izdanju ovog natjecanja u starom formatu, po kojem je igrala i finale 2016. izgubivši u Zagrebu od Argentine 3:2. 

Prošle godine je u novom formatu senzacionalno stigla do finala, iako Ćorić nije igrao, a Čilić je izgubio sve pojedinačne mečeve, ali u junaka se prometnuo Borna Gojo, koji je i danas u ekipi kao peti član. U finalu u Madridu Hrvatsku je ipak zaustavila Rusija 2:0.

Za novi ulazak u finale Hrvatska počinje borbu u 16 sati u dvorani Jose María Martín Carpena u Malagi, a prijenos će biti na kanalu SportKlub 2.

Pročitajte više