Hrvatska danas protiv Slovenije

DANAS u 17. 30 sati Barićevi izabranici igraju prvi susret dodatnih kvalifikacija za EURO 2004 u Portugalu. Susret sa Slovencima neće obilježiti samo sport, već nažalost i politika.

Iako će policija strogo provjeravati sve navijače, slovenske već na granici, a hrvatske i na ulazu u Zagreb, teško da će susret proteći bez pirotehničkih sredstava, uvredljivih transparenata i divljanja navijača.

No, bez obzira na način izražavanja "ljubavi" prema reprezentaciji, slažemo sa da cjelokupnu hrvatsku, odnosnu slovensku javnost zanima samo rezultat.

I Barić i Prašnikar imaju problema s ozljedama nogometaša. Iako se danas čuju informacije kako je Rapaić spreman za susret, točne sastave obiju reprezentacija saznat ćemo tek sat vremena prije početka susreta, odnosno onda kada izbornici moraju prijaviti početnu jedanaestorku delegatu utakmice.

Koliko je medijske prašine podigao ovaj susret, dokazuje i činjenica da će Hrvatska televizija snimati sa čak 16 kamera, na stadionu će biti posebni gosti, a uživo će se izvještavati sa tartan-staze, iz svečane lože i iz grada, a  Slovenci su dovezli vlastito reportažno vozilo.

Prošlogodišnju prijateljsku u utakmicu nogometnih reprezentacija Hrvatske i Slovenije u Zagrebu, na kojoj je bilo oko osam tisuća gledatelja, od kojih 2.500 slovenskih navijača, obilježili su navijački neredi. Tada su ozlijeđena desetorica navijača, od kojih osmorica slovenskih, tri policajca, uhićeno je šest slovenskih i 14 domaćih navijača, a oštećena su dva autobusa i 29 osobnih automobila slovenskih oznaka, te jedan mađarskog veleposlanstva.

Za današnju utakmicu prodano je 36.000 karata, stadion se otvara u 15 sati.

Otto Barić izjavio je kako su rezultati susreta Hrvatske i Slovenije uvijek bili "na knap", iako to nitko u Hrvatskoj ne želi priznati. Pozivajući navijače da korektno navijaju, Barić je rekao kako se nada da će upravo navijači biti ti koji će pomoću da hrvatska reprezentacija izbori prednost uoči uzvrata.

Svi igrači na čelu s Barićem slažu se kako je najvažnije ne primiti pogodak. Stipe Pletikosa izjavio je kako mu je drago da nema Cimerotiča, no mora se paziti na Zahoviča i Šiljaka. Kapetan Boris Živković danas slavi rođendan, a za poklon ne želi ništa drugo osim pobjede nad Slovenijom.

Prema posljednjim informacijama Rapaić biti spreman, no najvjerojatnije će započeti na klupi. Doktor Nemec je izjavio kako "Rapaić puca kao da mu ništa nije bilo".

Vratar Slovenije Mladen Dabanovič izjavio je kako i oni  imaju "svog Pršu, Ermina Šiljaka, koji zabija kao do šale". Jedan od najboljih slovenski nogometaša Zahovič je izjavio "kako je sve rečeno, i vrijeme je da se prijeđe na djela".

Sastav Hrvatske: Pletikosa - Živković, Tudor, Tomas - Neretljak, N. Kovač, Leko, Šimić - Pršo - Olić, Mornar

Vjerojatni sastav Slovenije: Dabanovič, Vugdalič, Knavs, Cipot, Karič, Pavlin, Šukalo, Ačimovič, Čeh, Šiljak, Zahovič

Pročitajte više