SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

HRVATSKA - DANSKA 26:38 Hrvatska ispala sa Svjetskog rukometnog prvenstva

Grafika: Index

HRVATSKA rukometna reprezentacija izgubila je od Danske 26:38 i ispala je s SP-a. Hrvatska je trebala pobijediti rasterećenu Dansku koja je osigurala prvo mjesto u skupini, ali nije imala nikakve šanse. Svjetski prvak, bez bolesnog Mikkela Hansena i još nekoliko igrača koji su imali probavne teškoće, pomeo je očajnu Hrvatsku i zasluženo ju poslao kući. Katar je skupa s Danskom otišao u četvrtfinale.

Katar je pobijedio Argentinu u ranije odigranom terminu i dao šansu Hrvatskoj da pobjedom protiv ''nezainteresirane'' Danske izbori plasman među osam najboljih. Međutim, ovakva rasturena Hrvatska nije imala nikakve šanse.

Hrvatska je počela dobro, imala je na početku i nekoliko puta +2, ali sredinom prvog poluvremena Danska je preuzela prednost i tu je praktički priči bio kraj.

Hrvatska poput skupine nezainteresiranih amatera koji su se slučajno našli na SP-u

Hrvatska je u prvom dijelu u napadu izgledala solidno, dok u obrani nismo mogli ništa. U drugih 30 minuta se sve raspalo i Červarova ekipa je drugo poluvrijeme odigrala kao skupina nezainteresiranih amatera koja se slučajno našla na SP-u. 

Na poluvremenu je Danska imala 17:15, a u nastavak je ekipa Line Červara ušla slično kao i protiv Argentine. Dogodio se klasičan raspad sustava. Napad devet minuta nije mogao do gola, a u obrani je pucalo po svim šavovima i Danska je nevjerojatnom serijom u prvih deset minuta nastavka otišla do ogromnih +10.

Tužno je bilo gledati drugo poluvrijeme ove utakmice 

Do kraja utakmice Danska je mogla otići i preko 20 golova, ali to više nije bio ozbiljan rukomet. Tužno je bilo gledati Hrvatsku, rukometnu velesilu, kako u ovoj utakmici, ali i na cijelom prvenstvu, uništava ugled. Dojma smo da su igrači bojkotirali Červara zbog ostavke koju je dao nakon poraza od Argentine. Drugog logičkog objašnjenja za ovakav raspad nema.

Katar dao šansu Hrvatskoj, ali ovakva ekipa nije imala šanse 

Nakon što je neočekivano izgubila od Argentine, hrvatska reprezentacija se našla u teškoj situaciji. Tračak nade se pojavio nakon što je Katar pobijedio Argentinu (26:25) i Hrvatsku je ostavio u igri za prolaz. Računica je bila jasna, pobjeda protiv aktualnih svjetskih prvaka osiguravala je prolaz.

Danska je i prije zadnjeg kola bila sigurno prva, pa je izbornik Nikolaj Jacobsen mogao odmarati udarne snage. Posebice nakon što je dio igrača, među kojima je i Mikkel Hansen, obolio od crijevne viroze. No ni to nam nije pomoglo.

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu, no sredinom prvog dijela Danska je izjednačila, a potom do poluvremena bila u stalnom vodstvu. U napadu smo bili jako dobri, no velikih problema smo imali u obrani, što potvrđuje i 17 primljenih golova. Nažalost, svjetski prvaci su u nastavak susreta ušli silovito i serijom 6:0 pobjegli su na velikih 23:15. U 41. minuti pobjegli su na velikih +10 (27:17) i priča je bila završena.

Hrvatska se raspala i bilo je samo pitanje s koliko će razlike Danci slaviti. Na koncu je završilo 26:38.

Dance su do pobjede predvodili Emil Jakobsen s osam, Jacob T. Holm sa šest te Nikolaj Oris Nielsen s pet golova, dok su u našim redovima najefikasniji bili Marino Marić sa šest te Igor Karačić s pet golova.

Danska će u četvrtfinalu igrati protiv Egipta, dok će Katar na noge Šveđanima. 

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Španjolska i Norveška te Francuska i Mađarska.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više