Srbija s 30 golova ispratila neuvjerljivu Hrvatsku u Katar

Foto: Index, Igor Kralj/PIXSELL, Hina

HRVATSKA je u generalnoj probi pred odlazak u Katar primila 30 golova od Srbije, a to svakako nije dobra vijest. Golužin zaštitni znak o kojem priča već pet izborničkih godina doživio je potop u Rijeci. Zna to i izbornik, znaju to i igrači.

>> Svjetsko prvenstvo u rukometu pratite na Indexu

>> Goluža razočaran sramotnim navijanjem u Rijeci: "To nam nije trebalo"

Iako je Hrvatska u konačnici slavila s rezultatom 34:30, propuste koje smo vidjeli u ispunjenoj dvorani Zamet protivnici u Kataru sigurno neće opraštati.

Vjerujemo da će Goluža za prvu utakmicu s Austrijom na teren poslati postavu: Alilović na golu, vanjska postava Bičanić, Duvnjak, Kopljar, na krilima Štrlek i Čupić s kapetanom Igorom Vorijem na crti. Ne priznajemo opravdanje koje se nakon ove utakmice konstantno ponavlja, a to je da su igrači imali "teške noge", jer Hrvatska je u pojedinim trenucima, kako u napadu tako i u obrani, izgledala bezidejno, izgubljeno. Osim toga, Hrvatska je posljednja dva tjedna u Umagu radila samo na uigravanju pa se postavlja pitanje zašto protiv Srbije nismo vidjeli rezultate tog "uigravanja".

Goluža je krenuo s Duvnjakom kao organizatorom igre, a najbolji hrvatski rukometaš solidno je odradio posao, taman onoliko koliko treba. Zatim je probao s Karačićem, ali on se redovito zabijao u protivnički blok pa su Stepančić i Slišković morali šutirati na silu, bez izrađene akcije.

 

Ponovno bez agresivnosti


Što se tiče propusne 6-0 obrane, Goluža već godinama pokušava uspostaviti visoki bedem ispred Alilovića, što je i logično uz igrače poput Muse, Gojuna i Kopljara, ali rukomet je kontaktni sport u kojem je agresivnost prvo slovo abecede. Nije ni čudo da su Alilovića pa kasnije i Ivića "rešetali" Vujin i Momir Ilić kada su im hrvatski igrači dopustili da se šetaju po devetercu. To je priča koja krasi Golužinu Hrvatsku već godinama. Ne bi bilo loše kada bi izbornik pogledao koju utakmicu PPD Zagreba i obranu s kojom je Veselin Vujović zaustavio moćne europske divove, Kiel i PSG.

Srbija je tijekom svih 60 minuta opasno visila za vratom, ali razlika između Hrvatske i Srbije je ta da Goluža na raspolaganju ima kvalitetnije pojedince (čitaj; Ivića, Kopljara i Duvnjaka) koji su u konačnici presudili utakmicu.

Sve u svemu, vremena je sve manje, a nama ostaje nada da će izbornik do 16. siječnja i prve utakmice s Austrijom začepiti rupe u obrani i uštimati napad, jer ovakva predstava definitivno nije nešto što će uplašiti Francuze, Dance i branitelje naslova Španjolce.

 

Sramotno navijanje skupine navijača

Dvorana u Rijeci bila je rasprodana za posljednju pripremnu utakmicu Hrvatske, a mrlju na utakmicu bacili su navijači na tribini iza gola koji su uz ustaške zastave sramotno skandirali: Za dom spremni!

Izabranici Slavka Goluže 13. siječnja lete za Katar gdje će se od 15. siječnja do 1. veljače održati rukometno Svjetsko prvenstvo.

 

Pročitajte više