ESPORT

Hrvatska FIFA 19 reprezentacija danas otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Foto: easports.com

FIFA esport ludnica zahvatila je i Hrvatsku.

Naime, večeras će prvi put u povijesti hrvatskog esporta zaigrati hrvatska FIFA 19 reprezentacija.

Riječ je o skupini zasad nepoznatih mladića koji su oformili ekipu od 11 igrača i nastupat će u profesionalnoj ligi Virtual Pro Gaming.

Hrvatska selekcija tako će nastupiti u igri FIFA 2019 u Pro Clubs modu, u kojem se igra 11 protiv 11, a svaki igrač kontrolira svog nogometaša na terenu. Ovaj turnir igra se na PS4 verziji najpopularnije nogometne simulacije na svijetu.

Danas počinju kvalifikacije za profesionalno svjetsko prvenstvo u organizaciji Virtual Pro Gaminga, a Hrvatska se nalazi u skupini D i borbu za SP otvara dvobojima protiv Švedske i Velike Britanije.

Sigurno se pitate i tko predstavlja Hrvatsku na FIFA 2019 turniru.

To su redom, vratar Luka, braniči Jakupic, Marin, Jordan, Matteo, veznjaci Ante, Bruno, Yigit, Eros i Brett te napadač Aki.

Nastup Hrvatske moći ćete pratiti i uživo na Twitch kanalu Zebzztv, a utakmice počinju večeras od 21.30.

U skupini s Hrvatskom još su Danska, Mađarska, Kosovo i Poljska.

Ukupno je šest kvalifikacijskih skupina s po osam reprezentacija. Dvije prvoplasirane i najbolja trećeplasirana ekipa plasirat će se na završni turnir SP-a.

Koliko je ozbiljno ovo natjecanje govori i podatak da mnoge reprezentacije imaju i službene sponzore. Kod Hrvatske to, nažalost, nije slučaj, a ni hrvatska esport odabrana vrsta nije službena.

Radi se o skupini mladića koji su neslužbeno pokrenuli reprezentaciju, a tko zna, možda će i ostvarenjem dobrog rezultata privući pažnju ozbiljnijih sponzora, pa i dobiti podršku Hrvatskog nogometnog saveza.

Pročitajte više