Hrvatska ima napadača za Belgiju, njegovo ime je Dado Pršo

U NAPADU bi protiv Belgije uz Olića mogao igrati Dado Pršo - sjajni napadač Monaca. Ali, tko je Dado Pršo?

Prije nekoliko tjedana Otto Barić napravio se lud kad su ga novinari pitali razmišlja li o Prši. "Ako ga neće mučiti ozljede" - odgovorio je. Ozljede? Pršo konstantno igra odlično i postiže golove.

28-godišnji Miladin Dado Pršo, visok gotovo 1,90 rođen je u Zadru, a igrački je ponikao u Hajduku, u kojem nikad nije zaigrao u prvom sastavu. Štoviše, odrekli su ga se, i prodali ne u inozemstvo, već u Pazinku.

Nakon Pazinke, gotovo anonimni Pršo, otisnuo se put Francuske. Igrao je za Rouen, Saint Raphael i Ajaccio, da bi naposlijetku bez pompe 1999. stigao u Monaco.

Prve sezone odigrao je 20 utakmica i postigao 2 gola. Iduće sezone 4 gola u 21 utakmicu. Sezone 2001/2002 u 11 utakmica postigao je 2 gola, od toga jedan ključan, a ove sezone u 10 utakmica 5 golova!

Barić sada zna tko je Dado Pršo. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković promatrao je Dadu Pršu ovog vikenda u Monacu, u utakmici protiv Auxerrea, a nakon nje se i sastao s budućim reprezentativcem.

"Dado je izvanredan." - rekao je Marković. Dovoljno "izvanredan" da igra protiv Belgije?  "Kako ne, Bokšiću i njemu moglo bi pripasti po poluvrijeme."

Osim ako Marković zna nešto što nitko drugi ne zna, Bokšić će igrati koliko i Boban, a u napadu ćemo imati Olića i Pršu.

Pročitajte više