Hrvatska ima novu svjetsku taekwondo prvakinju, Goleš zlatna u kategoriji gluhih

Foto: Privatni album

NA SVJETSKOM prvenstvu u taekwondou za gluhe koje se održava u Biškeku u Kirgistanu, Petra Goleš osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma. 

Članica splitskog taekwondo kluba Marjan zasjala je na tatamiju ostvarivši četiri impresivne pobjede koje su je dovele do vrha. U svojoj prvoj borbi Goleš je nadmašila reprezentativku Južne Koreje Kim koja nije imala odgovora na njezinu izvanrednu tehniku. U četvrtfinalu je pobijedila domaću predstavnicu Daniarovu, dok je u polufinalu svladala Uzbekistanku Nuridinovu.

Finalna borba bila je dramatična, ali je Goleš trijumfirala rezultatom 2-1 u rundama protiv Meksikanke Sanchez, čime je osvojila svjetsko zlato i dodala ga svojoj kolekciji uz olimpijsko srebro iz Brazila.

"S trenerom sam se mjesecima pripremala za ovo natjecanje, a u moje pripreme je bio uključen cijeli klub, tako da bez njih ne bih ni uspjela. Zato se iskreno i od srca zahvaljujem ne samo treneru Veljku Lauru Šiši koji je moja najveća podrška, već i svima koji su me podržavali na ovom putu. Ovo zlato nije samo moje, već i svih onih koji su bili uz mene, pružali mnogo podrške i ljubavi te je zbog toga ova pobjeda još slađa kada znam kakve osobe imam i kakav trud stoji iza mene", rekla je Goleš.

Osim Goleš, na Svjetskom prvenstvu Hrvatsku predstavlja i Matea Kolovrat, aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja u kategoriji do 67 kilograma koja će nastupiti zadnjeg natjecateljskog dana u subotu.

Pročitajte više