ANTE GADŽA PIŠE ZA INDEX

Hrvatska ima plan za polufinale. Ovo je put do medalje

Foto: PPD Zagreb, EPA-EFE

*Ante Gadža je povremeni hrvatski reprezentativac i srednji vanjski PPD-a koji bi češće bio na popisu Line Červara da ga proteklih sezona nisu pokosile ozljede. 27-godišnji Zagrepčanin utakmice Hrvatske i izvedbe svojih kolega na Euru komentira za Index Sport.

OPTIMIZAM je porastao nakon uvjerljive pobjede protiv Bjelorusije koja je hrvatsku reprezentaciju odvela u drugi krug Eura. Otvorili smo utakmicu sjajnom obranom 5:1, Domagoj Duvnjakom opet je sjajno igrao prednjeg i sve je hvatao. Funkcionirali smo bez greške u obrani i odmah na račun toga dobili sigurnost u napadu. Bila je to utakmica za uživanje.

Kada smo upali u malu rupu u napadu, obrana nas je u tim trenucima opet izvukla. Primili smo nekoliko golova iz naših tehničkih grešaka, to su slučajni golovi. Unatoč tome, osjetno smo dominirali i potpuno kontrolirali utakmicu.

Ohrabrujuće je što smo nastavili s igrom iz drugog poluvremena protiv Crne Gore, tako Hrvatska treba izgledati. Protivnik nije imao rješenje i nisu zabili ništa iz izrađenih akcija.

Čovjek utakmice Duvnjak na početku nas je vukao i u napadu, a onda je potegnuo i Karačić. Cindrić je bio standardno dobar. Šteta samo što je promašio penal, dosad smo ih promašili previše na turniru. Koncentracija pada, imali smo i veliku prednost pa nas je uljuljalo. Vjerujem da su igrači svjesni tog problema i da će ubuduće zabijati zicere.

Vidim Hrvatsku na postolju,  igrat će se na jednu loptu 

Vjerujem da Hrvatska može do medalje. To je cilj i ne treba ga skrivati. Očekivanja se temelje na prikazanoj igri, mislim da imamo čvrste razloge za optimizam. Na papiru imamo skupinu sa slabijim ekipama, ali Bjelorusija je jako neugodna momčad i velika pobjeda koju smo ostvarili dokazuje da smo već u ovoj fazi turnira u odličnoj formi. Kroz turnir ćemo se još dizati.

Protiv Srbije večeras moramo potvrditi prvo mjesto i pametno se spremiti za drugi krug. Nazire se put koji vodi do Švedske i polufinala Eura, Hrvatska sad ima realan plan. U drugom krugu u Beču će nas čekati Španjolska i Njemačka, a jedna pobjeda vodi nas u polufinale. Bit će teško, to su utakmice na jednu loptu. Ne bih prognozirao dalje od medalje. U to vjeruje i naša reprezentacija. Utakmica protiv Bjelorusije bila je prijelomna za samopouzdanje u nastavku turnira. Hrvatska sada zna da može napraviti puno. 

Rezultati by SofaScore

*Sadržaj donosi Index u suradnji s PPD-om.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz rukometni Euro i Hrvatsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više