Hrvatska ispala s Davis Cupa

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

HRVATSKA teniska reprezentacija ispala je iz Davis Cupa nakon poraza Borne Goje od finskog tenisača Emila Ruusuvuorija s 2:0 u setovima (6:7, 4:6). Hrvatska je u prvom kolu izgubila od Amerikanaca, a u mečevima s Finskom trebala joj je pobjeda za nade u prolazak skupine. No Dino Prižmić je ranije izgubio od Otta Virtanena, a porazom Goje Finska je povela 2:0 te ostavila Hrvatsku bez šansi.

Hrvatskoj je tako ostao nedjeljni meč protiv Nizozemske u kojem će se boriti samo za pobjedu koja ne može donijeti plasman u četvrtfinale. Pobjedom Finaca nizozemska reprezentacija je postala pobjednik skupine D i prva momčad koja se plasirala u četvrtfinale, a na putu u Malagu pridružit će im se bolji iz subotnjeg dvoboja finskih i američkih tenisača.

Prižmić: Opuštanje me koštalo

"Dao sam sve od sebe, pokušao pomoći reprezentaciji, donijeti bod. Nažalost, danas se nije dogodilo. Pokušao sam sve. Nadam se da će idući meč biti bolji. Osjećao sam se dosta bolje, dosta sigurnije nego u prvom meču. Ovo je veliko iskustvo, velika prilika da vidim gdje sam. I iz ovog meča ću nešto naučiti", rekao je Prižmić.

"Mislio sam da sam blizu pobjede kad sam dobio drugi set. Svaki put kad je, pogotovo u trećem setu, na njegov servis bila neka prilika, on je odigrao dobro. Kad me brejknuo, kod 30:0 sam se opustio i promašio dvije lopte. To me koštalo. Drugi put se neću opustiti", dodao je.

Pročitajte više