HRVATSKA - FRANCUSKA 1:1

Hrvatska je dobila velikog igrača za budućnost

Foto: Foto: Igor Kralj/PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL

NAKON šokantnog poraza od Austrije u Osijeku (0:3) u prvom kolu Lige nacija, Hrvatska je samo tri dana kasnije protiv svjetskog prvaka Francuske na Poljudu odigrala 1:1. Momčad Didiera Deschampsa povela je golom Adriena Rabiota, ali je Andrej Kramarić iz jedanaesterca donio bod Hrvatskoj, koja je na kraju mogla i doći do pobjede.

Hrvatska je odigrala puno bolje nego protiv Austrije, a s tim se slaže i Zoran Vulić, koji je utakmicu pratio s tribina.

Dobra, gledljiva utakmica, sve suprotno od onoga što smo gledali protiv Austrije. Šteta što ranije nismo zabili gol jer sam uvjeren da bismo do kraja pobijedili. Francuzi su baš bili pali na kraju, držali smo ih u šaci.

Izlaskom Modrića zaigrali smo okomitije i opasnije 

Izlaskom Modrića i Kovačića, a ulaskom Vlašića, Sučića i Kramarića zaigrali smo puno okomitije, opasnije, baš je bilo lijepo gledati kako smo izgledali u zadnjih dvadesetak minuta. Francuzi u tom periodu nisu stvorili niti jednu šansu. Da smo ovako motivirano igrali s Austrijom, sad bismo imali četiri boda. Ovo je klasična Hrvatska, s najboljima igramo najbolje. 

Treba biti pošten pa reći da je jako teško bilo igrati na kraju sezone po ovakvoj paklenoj vrućini. Najbolje se na Luki vidjelo koliko je bilo teško. Moramo biti zadovoljni i bod je realan. Sad se treba pripremiti za Dansku i pokušati njih dobiti vani, protiv Francuza u gostima će biti teško, ali kad smo mi ovako motivirani, možemo igrati protiv svakoga.

Sučić više nije budućnost, nego sadašnjost našeg nogometa

Posebno me oduševio mali Sučić. On više nije budućnost našeg nogometa, on je njena sadašnjost. Vidim ga već za par mjeseci u prvih 11 reprezentacije. Dalić je pogodio sa svim zamjenama. Sučić, Erlić, Kramarić, Vlašić, svi oni su donijeli dodatnu svježinu i igra je dobila posve drugu dimenziju u odnosu na prvo poluvrijeme. 

Budimir je tipičan napadač koji živi od centaršutova, nažalost u prvom poluvremenu njih nije bilo iako ne mogu reći da je Ante loše igrao. Bio je odlična mantinela, trudio se, dao je sve od sebe.

Bojao sam se kombinacije Erlić - Vida, pokazali su da nisam imao pravo

U drugom poluvremenu i on je bio puno bolji, ali ponavljam, za njegov stil igre treba nam puno ubačaja. Bez brige, imamo mi igrače za takav način igre. Imamo Oršića, Majera, Kramarić može s boka puno toga donijeti. S te strane sam jako zadovoljan.

Za kraj pohvalio bih još Erlića. Pribojavao sam se kako će to protiv Francuza izgledati s njim i Vidom u paru. Nisu nikad igrali skupa, ali na kraju smo dobili puno toga iz ove kombinacije. Francuzi nisu puno toga napravili tako da njima moramo biti zadovoljni. 

Pročitajte više