"Nogomet je okrutan, Hrvatska je tragično ispala"

Foto: Hina

VELIKA šteta, velika šteta...", razočarano Nenad Bjelica komentira ispadanje Hrvatske s Europskog prvenstva. Portugal je prošao u četvrtfinale nakon produžetaka i pogotka Quaresme.
 
"Ispadanje boli iz više razloga. Prvi razlog je da smo jako talentirana reprezentacija, na razini Vatrenih iz 1998. godine. Ždrijeb nam je bio dobar, imali smo sve suparnike do finala koje smo mogli pobijediti. Između igrača i navijača je nastala simbioza, a zbog toga je ovo ispadanje još tragičnije. Portugal nije ni sjena reprezentacije, kao ni Ronaldo. Velika šteta", rekao je Bjelica za HTV.
 
"Čačić je napravio homogenu grupu, na tome mu moramo čestitati. Odigrali smo na vrhunskom nivou, možemo sad pričati je li trebalo napraviti ovo ili ono, ali nema nikakve garancije da bi nešto bilo drugačije... Nogomet je okrutan, bili smo bolji. Portugal je bio ranjiv, posebno u prvom poluvremenu."
 
Jeličić: Nikad nismo odigrali četiri ovakve utakmice zaredom
 
Joško Jeličić nakon utakmice kritizirao je Antu Čačića za loše vođenje susreta.
 
"Čestitke stručnom stožeru i igračima, ne samo na izvedbi na travnjaku, nego na svemu, a posebno na emocijama koje su prenijeli na sve nas. Priprema suparnika je bila sjajna, skautiranje vrhunsko, ali vođenje utakmice s klupe nije bilo tako dobro", rekao je Jeličić o Čačiću koji je na posljednjoj presici u Francuskoj i zaplakao.
 
"Bilo mi je teško gledati njegove suze. Ali i suze Modrića, Vide, Srne za vrijeme himne. Ne možemo ih napadati, odigrali su četiri najbolje utakmice u kontinuitetu koje sam ja ikad vidio od reprezentacije."
 
Treba li Darijo Srna ostati u reprezentaciji iako je ranije najavio odlazak?
 
"Mislim da treba. Jako je bitan za svlačionicu, za cijelu momčad."
 

Pročitajte više