Hrvatska kreće u novi pohod na Davis Cup. Evo gdje možete gledati mečeve

Foto: Mario Ćužić/HTS

VARAŽDIN je ovog vikenda domaćin okršaja Hrvatske i Belgije u kvalifikacijskoj fazi Davis Cupa. Nema najbolje rangiranog hrvatskog tenisača Borne Ćorića, ali nakon 14 mjeseci u reprezentaciju se vraća Marin Čilić, koji je većinu 2023. godine propustio zbog ozljede.

Upravo on trebao bi prvi na teren kad ogled Hrvatske i Belgije počne danas u 14 sati, iako je nakon ždrijeba u petak upozorio da postoji šansa i da ipak ne nastupi jer su mu aktivnosti u Australiji nakon duge stanke izazvale druge probleme.

Čilić: Nisam još na 100 posto

"Od povratka iz Australije imao sam teškoća s koljenom i od tada pokušavam sanirati tu ozljedu", rekao je Čilić, trenutačno tek 1044. tenisač svijeta. "Posljednjih nekoliko dana je išlo jako pozitivno. Iskreno, nisam još na 100 posto, vidjet ću još tijekom dana kako će tijelo reagirati i hoću li biti spreman za meč. 

Što se mentalne pripreme tiče, svakako sam spreman i bilo bi mi veliko zadovoljstvo nastupati za reprezentaciju i dati svoj doprinos. U svakom slučaju gledat ćemo što je najbolje za reprezentaciju i da pokušamo doći do pobjede u susretu", rekao je Čilić, dodavši da je veća šansa da će igrati nego da neće, "ali vidjet ćemo situaciju".

Ajduković prvi hrvatski reket

Zaigra li, protivnik će mu biti Zizou Bergs, 131. s ATP liste. Nakon njih na teren će formalno prvi hrvatski reket Duje Ajduković (125. na ATP listi) i drugi belgijski Joris De Loore (192.).

U nedjelju u 13 sati na rasporedu je meč parova, za koji u prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić s hrvatske te Sander Gille i Joran Vliegen s belgijske strane. Nakon toga slijedi meč Ajduković - Bergs, a onda i dvoboj Čilića i De Loorea. Sve to možete pratiti u izravnim prijenosima na kanalu SportKlub HD.

Pročitajte više