Hrvatska na svjetskim prvenstvima nikad nije imala ovakav put

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija igrat će u subotu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Suparnik će joj biti Maroko, reprezentacija s kojom je remizirala u 1. kolu grupne faze, a time će se kompletirati dosad neviđen put Hrvatske na svjetskim prvenstvima. Prvi u kojem u nokaut-fazi nije igrala protiv europskih reprezentacija.

Na svjetskim prvenstvima prije katarskog Mundijala je Hrvatska dvaput prošla grupnu fazu i tad igrala isključivo s europskim reprezentacijama. Bronca iz Francuske 1998. izgrađena je pobjedama protiv Rumunjske (1:0), Njemačke (3:0), Francuske (1:2) i Nizozemske (2:1), a srebro u Rusiji stiglo je nakon Danske (1:1, penali 3:2), Rusije (2:2, penali 4:3), Engleske (produžetak 2:1) i Francuske (2:4).

U Kataru ta priča izgleda potpuno drugačije. Nakon grupne faze Hrvatska je do utakmice za broncu stigla isključivo utakmicama u kojima su je testirale neeuropske momčadi. Pobijedila je Japan (1:1, penali 3:2) i Brazil (1:1, penali 4:2) pa izgubila u polufinalu od Argentine (0:3). U utakmici za treće mjesto igrat će u subotu s početkom u 16 sati protiv Maroka.

Pročitajte više