SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

HRVATSKA – NJEMAČKA 21:22 Hrvatska u drami ispala sa SP-a

Foto: Epa

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

HRVATSKA se porazom od Njemačke 22:21 oprostila od polufinala SP-a. U srijedu će protiv Francuske igrati za što bolju poziciju i kvalifikacije za Igre u Tokiju 2020.

Čudo u Kölnu se nije dogodilo. Hrvatska je bila blizu senzacije, pet minuta prije kraja trećim golom mladog Šipića Hrvatska je povela, ali nije izdržala. Njemačka je uz puno sreće i na mišiće slavila i Hrvatsku je izbacila iz borbe za plasman u polufinale.

Od prve minute Hrvatska je igrala angažirano, agresivno, s puno volje. Svega onoga što je nedostajalo protiv Brazila. Ali, samo u obrani. U napadu je bilo jednako očajno, bezidejno i anemično kao i jučer. Imali smo sreću da je na vratima bio raspoloženi Šego i da Nijemci također nisu odigrali ništa spektakularno jer ono što je danas pokazao hrvatski napad, nije bila igra za polufinale SP-a.

Tijekom prvog poluvremena ni jedna momčad nije uspjela ostvariti više od dva gola prednosti, a takav trend nastavio se i u prvih 10-ak minuta nastavka. No zbog neučinkovite i bezidejne igre Hrvatske u napadu, Njemačka je u 45. minuti stigla do najveće prednosti od 18:15. U tom trenutku Červar radi pametan potez. Iz igre vadi najgoreg igrača Hrvatske, Luku Stepančića, na poziciju desnog beka u napadu stavlja Jakova Vrankovića, inače specijalista za obranu, a na crtu gura mladog Šipića. Ovaj dvojac i Šego na golu su napravili preokret. Njemačka je bila više od deset minuta bez gola, a Hrvatska je u 55. minuti povela 19:18. Ipak, nije bilo dovoljno.

Dvije minute prije kraja njemački vratar Wolff obranio je udarac Duvnjaka i bacio loptu u protunapad koji je Pekeler iskoristio za vodstvo Njemačke 21:20, a nakon prekršaja Karačića u napadu, Gensheimer je 40 sekundi prije isteka vremena s krila pogodio za 22:20 i zatvorio Hrvatskoj mogućnost prolaska.

Igor Karačić i Manuel Štrlek postigli su po četiri gola za Hrvatsku, dok je Fabian Wiede sa šest pogodaka predvodio Njemačku.

Kolo prije kraja natjecanja u skupini I Njemačka i Francuska su sa po sedam bodova osigurale prolazak u polufinale, dok je Hrvatska ostala na diobi trećeg mjesta sa Španjolskom sa po četiri boda. Brazil je peti s dva, a Island šesti bez bodova.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više