Hrvatska od sutra kreće u lov na finale Davis Cupa: Evo što poručuju Čilić i Ćorić uoči dvoboja u Zadru

Foto: HTS

DAVIS CUP reprezentacija Hrvatske doznala je danas u Zadru raspored odigravanja mečeva protiv Francuske u polufinalu. Ekipa Željka Krajana bit će domaćin u dvorani Krešimira Ćosića, a prvi meč igrat će sutra od 14 sati Borna Ćorić i Richard Gasquet. 

Poslije njih će na teren Marin Čilić i Lucas Pouille, koji je zamijenio ozlijeđenog Gaela Monfilsa, dok će u subotu igrati parovi Marina Draganja i Ivan Dodig protiv Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta.

Posljednjeg dana Čilić će igrati s Gasquetom, a Ćorić protiv Pouillea. 

Ćorić: Spreman sam odigrati dobro

Prvi će sutra za Hrvatsku igrati Borna Ćorić, koji se praktički oporavio od ozlijede.

"Mislim da sam spreman 100 posto. Koljeno smo više manje sanirali. Danas sam probao igrati set i bilo je dosta dobro. Čak sam dobro igrao. Moja slika je čista i nema više problema, iako je mala bol još uvijek tu. Kako će biti sutra nitko ne može znati, ali sam ja spreman odigrati dobro", poručuje 19-godišnji tenisač.

Čilić: Navikao sam na pritisak

U drugom meču Čilić će pokušati pobijediti Pouillea, sjajnog mladog Francuza...

"Ne znam što očekivati, jer nikad nisam igrao protiv Pouillea. Dva puta smo trenirali zajedno do sada. Sigurno da će to biti težak meč i za njega, i za mene. Bit će i određenog pritiska igrati pred domaćim navijačima i imati imperativ da moram pobijediti. Međutim, navikao sam na to. Igrao sam jako puno mečeva u Davis Cupu i bio je dosta uspješan, posebno doma, tako da se nadam da ću u tom smjeru i nastaviti. Borna će igrati prvi, iako nije navikao na to,  ali se nadam da će biti maksimalno spreman te da će dati svoj doprinos reprezentaciji", jasan je Čilić.

Krajan: Otkazivanje Monfilsa približilo nas je finalu

Izbornik Krajan vjeruje da su Francuzi i dalje jako kvalitetni, iako smatra da će odsustvo Monfilsa pomoći Hrvatskoj.

"Otkazivanje Monfilsa sigurno nas je približilo finalu, iako Francuzi imaju širok izbor igrača, tako da i sada imaju odličnu ekipu. Međutim, Monfils im je bio čvrsta karika i mislim da su morali računati na njega za ovaj dvoboj, ali sigurno da nam taj otkaz malo više ide na ruku", ističe Krajan.

"Borna je sprema igrati, a Marinu neće biti lako" 

Krajan je prokomentirao i najavio prva dva velika dvoboja u Zadru. Krenuo je od Ćorića...

"Nije s Bornom izgledalo sve dobro prije par dana i s tom ozljedom koju ima teško je prognozirati. Ipak, smirila se ta upala i zaigrat će sutra. Morali smo biti sigurni i s medicinske strane da on taj meč može odraditi i da ne riskira, da mu se ne dogodi neka nova ozljeda, koja bi mu produžila opravak i imala utjecaja na njegovu karijeru. Dakle, kad je u meču znači da je spreman i taj nam je meč jako bitan", rekao je izbornik, a zatim najavio i prvi Čilićev meč.

"Bit će to jedan jako zahtjevan meč za Marina. Pouille je u naletu, 17. je na rang listi, mlad je i igra jako dobro u posljednje vrijeme. Igrat će protiv našeg prvog igrača i može odigrati opušteno. Marinu neće biti lako, jer igramo doma, on je naš najbolji igrač i puno se od njega očekuje. No, svi znamo kakav je on igrač i ima tu kvalitetu da može odraditi taj meč u svoju korist", zaključio je Krajan.

 

 

Pročitajte više