HRVATSKA OSTAJE BEZ IZBORNIKA Odlazi i Dino Rađa?

Foto: Hina

IVICA SKELIN preživio je šokantni poraz od Rumunjske (56:58) u Zadru, ali ga je od smjene štitilo FIBA-ino pravilo da se izbornik ne može mijenjati usred kvalifikacijskog ciklusa.
 
Nakon teško izborene pobjede protiv Nizozemske (82:78), prve za Hrvatsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Skelin se neizravno oprostio od reprezentacije.
 
"Ima puno važnijih pitanja u hrvatskoj košarci jer ne daje izbornik koševe. Hoćemo li se plasirati na Svjetsko prvenstvo? To ćete morati pitati onoga tko bude trener. Ja sam imao svojih pogrešaka, neku drugu viziju. Jedna od mojih pogrešaka jest i nepozivanje Hrvoja Perića za prvi par kvalifikacijskih utakmica. Osim toga, možda smo svi zajedno precijenili kvalitetu igrača koje smo imali."
 
 
Stojko Vranković, predsjednik HKS-a, kratko je prokomentirao za Večernji list da se Skelin sam smijenio nakon Rumunjske... Još ranije je rekao da je pogriješio što je vjerovao da Skelin može voditi reprezentaciju i da je u mnogim stvarima izbornik lutao.
 
Odlazi i Rađa?
 
Pitanje je tko će birati izbornika Hrvatske. Do sada je odgovorna osoba bio Dino Rađa, ali naš proslavljeni košarkaš mogao bi preuzeti odgovornost i otići. Proteklih dana između redova se može iščitati takav scenarij.
 
No, za pretpostaviti je da Rađa nije samo sjedio i mirno gledao kako Hrvatska ide u ponor. Vjerujemo da je zavrtio neke brojeve. Ostane li Rađa, on će i dalje biti ključan u potrazi za novim imenom na klupi. Iako odluku službeno mora donijeti Stručni savjet, to tijelo samo potvrđuje ono što odluče Dino Rađa i Stojko Vranković. Zato će biti zanimljivo vidjeti i reakciju Vrankovića, ako se Rađa povuče. Stojko ga, sigurni smo, neće smijeniti.
 
Hrvatsku do kraja prvog dijela kvalifikacija u lipnju čekaju okršaji s Italijom i Rumunjskom.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više