EP U VATERPOLU

Hrvatska ostala bez bronce nakon čudesnog preokreta Crne Gore

Foto: EPA_EFE

HRVATSKA je izgubila od Crne Gore u borbi za broncu na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Budimpešti 10:9

Bila je ovo gotovo ista utakmica kakvu su Hrvatska i Crna Gora odigrali u skupini, samo s drugačijim rezultatom. Hrvatska je i tada imala veliku prednost, ali je na kraju uspjela pobijediti.

Gotovo cijelu utakmicu izabranici Ivice Tucka su vodili, najviše četiri razlike (7:3 i 8:4) i onda su stali. Fantastična obrana je nestala, ideje u napadu nije bilo i Crna Gora je s tri gola zaredom stigla na -1.

Nezaustavljivi Ivović uništio Hrvatsku

U zadnjoj četvrtini Hrvatska prva postiže gol preko Fatovića i odlazi na dva razlike, ali odmah u sljedećem napadu Crnogorci iskorištavaju igrača više preko Pješivca. Hrvatska više do kraja utakmice nije zabila nijedan gol, Spaić je pogodio za izjednačenje, a na ulasku u zadnju minutu Aleksandar Ivović zabija za prvo vodstvo svoje ekipe na utakmici.

Imala je Hrvatska posljednji napad za izjednačenje, Garcia je ostao neometan na desnoj strani, opalio, no njegov udarac brani Lazović koji je imao ukupno 11 obrana.

Hrvatska je imala tri najbolja strijelca na ovoj utakmici jer su Vrlić, Joković i Fatović zabili svaki po dva komada. Crnu Goru je predvodio nezaustavljivi Ivović koji je s pet golova uništio hrvatsku obranu.

Ostala je još jedna utakmica na EP-u u Budimpešti. Veliko finale igraju Mađarska i Španjolska.

Sastavi

HRVATSKA: Bijač, Marcelić; Macan, Fatović, Lončar, Joković, Bukić, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić, Benić, Garcia 

CRNA GORA: Lazović , Tešanović; Brguljan, Radović, Petković, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić, Ivović, Spaić, Drašković, Pješivac 

 

 

Pročitajte više