AUSTRALIAN OPEN

Hrvatska ostala bez dvije predstavnice na startu Australian Opena

Foto: Profimedia

DONNA VEKIĆ je u ponedjeljak u 1. kolu Grand Slam turnira Australian Open poražena od Amerikanke Alison Riske 2:6, 2:6 poslije sat i 13 minuta igre. Nešto kasnije od turnira se oprostila i Petra Martić koja je izgubila meč protiv Švicarke Jil Teichmann, 34. na WTA ljestvici. Završilo je 3:6, 3:6.

Vekić je meč počela s dva izgubljena servisa pa je Amerikanka povela 4:0 i mirno okončala set u svoju korist sa 6:2. Niti drugi set nije dobro krenuo za Vekić te je u trećem gemu, iako je spasila jednu break-loptu, ipak izgubila servis, a potom u petom gemu još jedan. Na kraju je i drugi set završio sa 6:2 za Riske.

Tako se Vekić, koja je prošle godine stigla do 4. kola na Australian Openu, ove godine od prvog Grand Slama sezone oprostila već na startu turnira. Vekić tijekom cijelog meča nije imala niti jednu priliku za break, a napravila je 27 neprisiljenih pogrešaka, odnosno 16 više od svoje protivnice. Bio to njihov šesti međusobni susret, a omjer u pobjedama sada je izjednačen na 3:3.

Martić dobro otvorila pa stala

Martić je odlično krenula u meč i na startu odmah oduzela servis protivnici. Već u sljedećem gemu je izgubila stečenu prednost, a u šestom gemu Teichmann je došla do još jednog breaka za vodstvo 4:2. Do kraja seta nije dopustila Martić da ugrozi njezin servis i dobila je prvi set 6:3.

U drugom setu Švicarka je prva došla do breaka i vodstva 3:1. Martić je imala priliku vratiti izgubljeni servis u šestom gemu, imala je tri break-lopte, ali nije ih uspjela realizirati. Nakon toga Martić više nije bila u prilici za break, nego je još jednim izgubljenim servisom poražena nakon sat i 15 minuta igre. 

Ostala još samo Konjuh

Posljednja hrvatska predstavnica Ana Konjuh svoj meč prvog kola odigrat će u utorak protiv Amerikanke Shelby Rogers, 36. igračice svijeta. Dosad su se jednom susrele, 2015. u Nottinghamu, i Konjuh je slavila.

Pročitajte više